загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сусід перетворив свою квартиру на смітник: що робити?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Що робити, якщо по сусідству живе людина «з дивацтвами», яка заповнює свою квартиру «предметами інтер’єру» зі звалища? Іноді такі мешканці отруюють життя цілого під’їзду, поширюючи сморід і антисанітарію.

Що в такій ситуації можна зробити?

ЗА ЗАКОНОМ. Згідно з українським законодавством, власник квартири є власником як самого приміщення, так і речей, що знаходяться в ньому. Щось робити з ними без його згоди не можна – це буде розцінено як посягання на його майно і приватну власність, за що належиться покарання.

СПРОБУЙТЕ ДОМОВИТИСЯ. Перш ніж звертатися в будь-які інстанції, спробуйте знайти з сусідом спільну мову і донести до нього суть своїх претензій. Можливо, людині стане ніяково через підвищену уваги до неї з боку інших людей і вона добровільно почне «розхламлювання».

Якщо вмовляння не подіяли, спробуйте налякати неохайного сусіда журналістами. Не виключено, що у нього прокинеться почуття людської гідності і він не захоче здобути славу місцевого бруднулі.

КУДИ ЗВЕРНУТИСЯ? Якщо бесіда не допомогла, доведеться залучати до ситуації «третіх осіб».

Керуюча компанія або ЖКС. Зберіть підписи максимальної кількості сусідів. Оформіть колективне звернення і адресуйте його своїй обслуговуючій компанії. Комунальники повинні виїхати на місце, скласти адміністративний протокол і призначити дату, до якої мешканець зобов’язаний винести сміття.

Місцева адміністрація. Якщо комунальники достукатися до сусіда-сміттяра не змогли, слід відправити звернення до органу місцевого самоврядування. На цьому етапі можуть виникнути складнощі. Відповідно до закону, оштрафувати мешканця можна тільки за захаращення прибудинкової території або місць загального користування. Якщо ж сміття знаходиться в квартирі, воно вважається «власністю» її власника.

Поліція. Подайте заяву до райвідділу поліції. Переконайтеся, що її зареєстрували. Правоохоронці зобов’язані відреагувати і виїхати на місце.

Волонтерські організації. Якщо нічого з перерахованого вище не подіяло, залишається шукати допомоги у волонтерів або соцпрацівників, які допомагають людям похилого віку та людям, які опинилися в складній життєвій ситуації. Наприклад, у Кропивницькому саме волонтери вмовили бабусю, що накопичувала сміття 30 років, розлучитися зі своїм «добром». У результаті з її квартири на смітник вивезли 10 вантажівок сміття.

 

Джерело:
До списку новин