загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Експерт: уряд не контролює тарифи на тепло

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Уряд України не здатний регулювати вартість комунальних послуг. Таку думку висловив голова експертно-аналітичної ради Українського аналітичного центру Борис Кушнірук.

ЕФЕКТИВНІСТЬ. За словами експерта, вартість послуги теплопостачання в кожному з населених пунктів різна. При цьому сума платежу за послугу залежить від ефективності тієї моделі теплопостачання, яка знаходиться в конкретному місті.

ЕКОНОМІЯ. Як розповів Кушнірук, для того, щоб платежі були менші, влада на місцях повинна разом з виробником тепла розробляти план дій, які допоможуть здешевити вартість комунальних послуг. Це може бути удосконалення або модернізація діючої моделі теплопостачання. Роль уряду в цьому процесі лише в тому, що б виділяти додаткові кошти на реалізацію програм для поліпшень.

УРЯД. Експерт підкреслив, що уряд не повинен займатися розрахунком або установкою тарифів для населення країни. Це завдання повинні виконувати компанії-постачальники тієї чи іншої послуги (світло, газ, водо- і теплопостачання).

РЕКОМЕНДАЦІЯ. Кушнірук також додав, що для скорочення витрат на комунальні послуги, жителям багатоквартирних будинків рекомендують вступати або створювати ОСББ. Для таких об’єднань уряд розробив спеціальні програми для підвищення енергоефективності будинків.

 

Джерело:
До списку новин