загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

5, 10 чи 25 років? Скільки ще чекати змін в Україні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Що далі відходять в історію революційні події Майдану, то частіше в суспільстві виникають нарікання на те, що реформи відбуваються надто повільно і зміни в житті українців не такі відчутні, як цього хотілося би.

Перехідний період, який розпочався після Майдану, рано чи пізно мине. Коли держава зможе стати якісно новою?

Віталій Портников, політичний оглядач:

"Цивілізаційні зміни в Україні настануть тоді, коли до активного політичного життя долучиться нове покоління – люди, народжені у 2006-07 роках. Перехідний період закінчиться тоді, коли будуть цілковито імплементовані реформи, розпочаті після 2014 року. На це потрібно загалом 20-25 років. Але це в тому разі, якщо українці не проголосують за якісь популістські чи реваншистські сили, що загальмує розвиток країни ще на 5-10 років”.

Євген Бистрицький, виконавчий директор Міжнародного фонду “Відродження”: 

"Хибно вважати, що нове покоління сповідуватиме інші цінності. Подивіться на нинішню молодь: їй властива політична нерозбірливість. Її погляди базуються не на стабільних переконаннях, а на протесті проти того, що не відбувається швидкої перебудови держави. Через недовіру до нинішньої політичної еліти молоді люди готові голосувати за ситуативного кандидата, який, на їхню думку, не асоціюється з традиційним минулим.

Нова влада може пришвидшити реформи, які сповільнилися з двох причин — внутрішньої, тобто опору старої системи, та зовнішньої, тобто агресії Росії проти нас. Якщо реформ не буде, громадянське суспільство не терпітиме. Така влада довго не втримається. Буде новий Майдан (хай в іншій формі) і кардинальні зміни стануть неминучі

Нова Україна— це та, яка живе за європейськими стандартами, з відкритою і підзвітною владою, без корупції, з чесними судами, з демонополізованою економікою та без олігархії”. 

Андрій Юсов, співголова ради Інституту національних інтересів:

"Якщо протягом цього виборчого циклу (йдеться не лише про президентські вибори, а й про парламентські та місцеві) країна не зійде зі шляху до Європи й буде оновлено владний політичний клас, то, гадаю, знадобиться 5-10 років для побудови нової держави.

На мою думку, реформи потрібно робити швидко або не робити взагалі.

Якщо нам пощастить і матимемо відповідальний парламент та Президента, які підуть на правильні політичні кроки, можливі швидкі якісні зміни. Не обов'язково будувати щось дуже складне і з нуля. Достатньо відмовитись від певних речей: від контролю над судовою гілкою влади, від використання силових структур у політичній боротьбі і так далі.

Оновлена Україна – це держава, в якій стало працюють правові демократичні інституції, де є незалежний суд та некорумповані правоохоронні органи, відповідальний парламент, де зміна влади на базові речі не впливає".

Наталія Васюнець

 

Джерело:
До списку новин