загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як живе український Робінзон по той бік Дніпра

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Олег Петрик відрікся від благ цивілізації і вже 30 років живе серед незайманої природи Трахтемирівського півострова на Дніпрі. Його відвідали журналісти програми “Сьогодні”.

Його називають українським Робінзоном і відлюдником. А сам себе він вважає останнім охоронцем стародавнього святилища. Олег Петрик відрікся від благ цивілізації і вже 30 років живе серед незайманої природи Трахтемирівського півострова на Дніпрі. Але зараз йому все складніше протистояти натиску сучасного світу.

На автомобілі взимку сюди не проїхати. Тому йдемо пішки. Ось і він – доглянутий, в трипільських орнаментах, будинок. Осторонь від цивілізації.

Без газу і електрики будинок виявився дуже теплим. Піч часів Київської Русі. Її по каменю з місця археологічних розкопок Олег Петрик колись перевіз в будинок.

Сьогодні гостинний господар пригощає нас, чим Бог послав. Пригорщею пластівців з яблуками, джемом і медом.

Олегу Георгійовичу 70 років, пережив важку легеневу хворобу. Зараз він у чудовій формі. Каже – врятувала відсутність міської метушні і незаймана природа навколо.

“Досить турбот для кожного дня. Не потрібно збирати в житницю. Все приходить. Досить покластися. І все буде. А якщо чогось немає – значить його не треба, – розповідає Олег Петрик.

Зараз заповідник відвідує все більше туристів. Господар каже – для подорожніх з добрим серцем його будинок завжди відкритий.

Але повністю відмовитись від благ цивілізації Олег Петрик так і не зміг. Нещодавно обзавівся мобільним телефоном. Заряджає від автомобільного акумулятора. Це єдине джерело електрики в будинку.

До сакральних місць Трахтемирова, де, як каже Олег Петрик, зароджувалися релігії, потягнулися і екстрасенси.

Нам сказали, що ви нас поведете в портали! Я говорю: які портали, жіночки!? Перехід в інші світи! Я говорю – дівчата, щойно сіла пташка. Жодна з вас цю пташку не побачила! Де, де, де!? Поки вона не полетіла. Розмах крил два з половиною метра – називається орлан білохвостий. Ви таку пташку не побачили – які портали?!“, – розповідає Олег Петрик.

 

Джерело:
До списку новин