загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Монетизація субсидій: Рева розповів, як вирішуватимуть, кому надавати субсидії і далі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Визначальним для продовження монетизації буде рівень проплат за житлово-комунальні послуги.

Про це в ефірі програми «Vox populi» заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

На запитання ведучого про те, який фактор буде визначальним для прийняття рішення, чи продовжувати монетизацію надалі, пан Рева сказав, що напевно той самий, що стримував від цього кроку. Він зауважив, що немає стовідсоткової гарантії, що кошти, які виплатять людям, повернуться в житлово-комунальні підприємства.

«На відміну від інших видів державних доплат, це цільова допомога, тобто ви спочатку повинні витратити її на ту мету, заради якої вам ці кошти надані, а вже все, що зекономили, можете залишити у себе. Якщо рівень проплат буде такий, як і був до того, то я не бачу проблеми в тому, щоб ця система існувала надалі. Але за моїм прогнозом, надалі будуть існувати дві системи: готівкова й безготівкова», – прокоментував гість програми.

Пан Рева розповів, що субсидіанти трьома способами отримають допомогу на оплату комірного в березні. Зокрема він уточнив, що з 3 мільйонів 752 тисяч домогосподарств, які мають право на отримання готівкової субсидії, 70% – це пенсіонери, і порядок виплати їм буде аналогічний пенсійній виплаті.

«Якщо доставка відбувається Укрпоштою, то гроші принесуть із пенсією на дві відомості, а якщо через банк, то кошти перерахують єдиною сумою з пенсією. Якщо люди не є пенсіонерами, то вони з 12 березня мають можливість у будь-якому відділенні Ощадбанку при пред’явленні паспорта й ідентифікаційного номера отримати готівкою ті кошти, які їм належать відповідно до призначеної субсидії. Далі люди повинні заплатити за комунальні послуги, і в разі, якщо в них є економія, ці кошти вони можуть залишити собі», – пояснив Рева.

Однак він звернув увагу на те, що якщо людна, яка отримала кошти, не буде вчасно оплачувати за комунальні послуги, то виплата субсидії на наступний місяць може бути зупинена доти, доки особа не розрахуєтесь за ті комунальні послуги, які в неї на даний момент будуть.

«Тому я просив би всіх громадян ставитися відповідально і зробити так, щоб не було проблем у взаєморозрахунках між споживачами і підприємствами житлово-комунального сектору. Якщо в нас все буде йти добре, то ця система буде існувати надалі, і ви самі будете розпоряджатися цими коштами», – зазначив міністр.

Як зазначалось, раніше Президент Петро Порошенко заявляв, що монетизація субсидій та індексація пенсій є початком ефективних кроків у боротьбі з бідністю в Україні. 

 

Джерело:
До списку новин