загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як поховати померлого домашнього улюбленця?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Коли вмирає домашня тварина, люди не тільки втрачають друга, а й часто виявляються в розгубленості: як вчинити з тілом домашнього улюбленця? І городянам вирішити це питання складніше, ніж жителям сільської місцевості. Як можна поховати померлого вихованця?

ЧИ МОЖНА ЗАКОПАТИ ПОМЕРЛИХ ТВАРИН ПІД ДЕРЕВОМ?

Зазвичай саме так ховали своїх вихованців раніше. Але зараз особлива увага приділяється екології. Експерти кажуть, що головна небезпека полягає в тому, що місце поховання можуть відшукати бродячі тварини і розкопати його. У цьому випадку може виникнути епідемія.

Наприклад, у Харкові господарі ховали свого собаку три рази, але місце поховання постійно розкопували бродячі собаки. У підсумку господарі вирішили свого пса кремувати.

Екологи радять: щоб такого не відбувалося, необхідно копати могилу для тваринного на глибині не менше 3 метрів.

ЯК ЦЕ ПРАЦЮЄ В УКРАЇНІ?

Як ідуть справи з похованням і кремацією тіл померлих домашніх тварин в Україні?

У Києві діють приватні служби, які можуть надати послуги зі спалювання трупів тварин. Однак жителі столиці рідко звертаються до таких організацій.

Богдан ЗАХАРЧЕНКО, комерційний директор ТОВ «Екологічні переробні технології»:

Українці не готові платити гроші за правильну утилізацію трупів тварин. У нашій компанії вартість цієї послуги залежить від ваги тварини (за один кілограм ваги треба заплатити 32 гривні). Наприклад, кремація великої собаки може обійтися в 2-3 тис. гривень.

В Одесі кремацією домашніх тварин займається клініка ветеринарної медицини «Тіна». Сюди можна доставити тіло домашньої тварини з іншої міської ветклініки, кремувати його, а потім забрати урну з прахом. Вартість такої послуги, як повідомили в одній з приватних клінік, залежить від ваги тварини.

У Львові найближчим часом планується відкриття крематорію для тварин. Про це розповіла директор ЛКП «ЛЕВ» Оксана Кошак.

У Харкові існують і цвинтар, і крематорій для тварин. Останнім часом люди частіше віддають перевагу кремації тварини, а не її захороненню. Місце на кладовищі для тварин коштує майже стільки ж, скільки і на кладовищі, призначеному для людей. Кремація обходиться значно дешевше.

У КП «Центр поводження з тваринами» розповіли, як проводиться кремація. При необхідності співробітники служби можуть доставити тіло вихованця і влаштувати його господареві можливість розлучитися з твариною в залі прощання. Потім тіло тварини відправляють на кремацію. Господар тварини може замовити індивідуальну кремацію, яка коштує 900 гривень. Є й інший варіант кремації – групова. Вона обходиться дешевше – близько 200 гривень. У цьому випадку в печі спалюються трупи кількох тварин, що надійшли протягом 2-3 днів.

Сам процес кремації триває близько 6 годин. Власник тварини може забрати прах з собою або зберігати його в колумбарії крематорію. Оренда комірки в ньому коштує 50 гривень на місяць.

"7000 доларів коштує найдешевша вітчизняна піч для кремації тварин".

У Вінниці немає підприємств з утилізації біологічних відходів. В одній з вінницьких ветклінік розповіли, що власники тварин з такими проханнями до співробітників не зверталися. Зазвичай люди ховають тварин самі у дворах чи в лісосмузі.

У Запоріжжі фахівці місцевих ветеринарних клінік можуть звернутися до служби «Вельтум-Запоріжжя», яка займається утилізацією різних відходів. Також за заявкою ветлікарні фахівці можуть забрати труп тварини та утилізувати його в спеціальній ямі.

Співробітник «Вельтум-Запоріжжя» повідомив, що такі ями розташовані недалеко від міського звалища ТПВ. З’явилися вони в середині 1950-х років – у той час в них скидали медичні біологічні відходи. Сьогодні ці ями призначені для утилізації трупів домашніх тварин.

За словами співробітника «Вельтума», ями герметично закриті і не несуть ніякої екологічної загрози.

ЯК ПРОЩАЮТЬСЯ З ДОМАШНІМИ УЛЮБЛЕНЦЯМИ ЗА КОРДОНОМ?

У Німеччині понад 200 кладовищ для домашніх тварин, крематорії є майже в кожному великому місті.

Незвичайне кладовище для домашніх тварин є в Ізраїлі. Воно розташоване в сільській місцевості Емек Хеферу. Замість кам’яних надгробків люди висаджують тут дерева в пам’ять про своїх чотириногих друзів.

В Японії є спеціальні колумбарії, куди приходять не тільки власники тварин, а й люди, які хочуть побути в тиші і відчути особливу атмосферу цього місця.

 

Джерело:
До списку новин