загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Великий піст: скільки коштуватиме правильний раціон для українців

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ми вирішили порівняти ціни на звичайні і пісні страви.

Почався Великий піст. На найближчі сім тижнів віруючі повинні переглянути своє меню. Замість м'яса і молочки їсти овочі, бобові та крупи. Щоправда, кажуть дієтологи, такі суворі обмеження для деяких будуть шкідливі. Як правильно входити в Великий піст, а також порахували, скільки він коштуватиме?

У пакеті киянки Тетяни овочі, трохи фруктів, а ще сир і свинина. Жінка стоїть у черзі за ковбасою, каже, посту не дотримується – складно і морально, і матеріально.

"А ціни на рибу бачили? А чим можна в піст ще годуватися? А діти хочуть також їсти, а діти не їдять рибу припустимо ту, яка у нас. Або їдять ту, яка червона, а на неї грошей немає", – нарікає Тетяна Валентинова.

А ось Ніна Місюревич піст схвалює, говорить, додаткові овочі в раціоні це завжди плюс для організму. Щоправда, сама його не дотримується, мовляв, з шаленим графіком немає часу готувати пісні страви.

"Поститися справді треба, але не постимо. Такий ведемо спосіб життя – з роботи на роботу. Просто немає часу", – говорить Ніна Місюревич.

І продавець Ольга скаржиться – в період посту попит на м'ясні продукти все таки відчутно падає.

"Продажі впали відсотків на 30 зі 100. Все-таки люди швидше за все за здоровий спосіб життя. Тим більше в основному зараз беруть фрукти, овочі, каші", – зізнається Ольга.

Для тих, хто працює фізично – тваринний білок замінять спаржа, брокколі, нут, сочевиця і мигдаль. Літнім людям необхідно включити в раціон льон і гарбузове насіння.

Для тих, хто щодня займається розумовою діяльністю – дієтологи радять вживати легкі вуглеводи. Підійдуть хурма, банани і виноград. Щоправда не більше трьох фруктів на день.

Дієтолог Лариса Бойченко склала пісне меню.

Що ми обов'язково купуємо – це цільнозернові крупи – це як правило сніданок. Шукаємо в магазинах заморожені ягоди, які обов'язково додамо в кашу. На другий сніданок підійдуть фрукти, на обід – овочевий суп. Завершити день найкраще запеченими овочами. Різко переходити на один хліб і воду не варто.

"Якщо людина слабка, або це дитина або людина хвора – хронічне захворювання якесь, тоді обмеження як мінімум білка тваринного походження, я маю на увазі м'яса, для цієї людини вже буде піст, і це буде дуже корисним. Люди здоровіші, молодші можуть виключити абсолютно весь білок з організму ", – розповідає дієтолог Лариса Бойченко.

Сама Лариса постить вже більше десяти років, каже, крім духовного очищення, краще почувається. А ще це вигідно для гаманця.

Ми вирішили порівняти ціни на звичайні і пісні страви.

Капуста – 16 гривень кілограм, цибуля – в середньому 13 гривень. Картопля по вісім, морква по дев'ять. Вартість пісного борщу не більше 55 гривень за каструлю. У вартість класичного борщу додаємо свинину, по 100 гривень за кілограм – ціна автоматично зростає до 155 грн.

Цільнозернова каша по 23 грн за упаковку з фруктами або горіхами по 50 гривень за 100 грамів обійдеться в 80 гривень. Зате з куркою або свининою вартість цієї ж каші ледь чи не 100 гривень.

Дієтологи кажуть, додавання в раціон екзотичних фруктів або несезонних овочів не перевищить ціну на м'ясо. Єдиний недолік поста – брак часу на розробку і приготування нового меню.

Нагадаємо, згідно з православним календарем, Великдень 2019 святкуватиметься 28 квітня. Напередодні завершується Великий піст, який є серйозною підготовкою для всіх віруючих до світлого свята Воскресіння Христового.

 

Джерело:
До списку новин