загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Віктор Ющенко встановив рекорд, зібравши найбільшу колекцію рушників

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Для своєї величезної колекції українських рушників колишній президент виділив окремий будинок.

Поки одні політики борються за головний пост країни, третій президент сучасної України, завзятий бджоляр і любитель автентичної кераміки Віктор Ющенко, поставив рекорд за кількістю зібраних українських народних рушників.

Як розповів  експерт Національного реєстру рекордів Віталій Зорін, днями рекорд був зафіксований офіційно. І який - у Ющенка в колекції 5730 рушників!

"З ініціативою виступила його команда, тому встановлення рекорду стало для нього сюрпризом, – розповів нам Віталій Зорін. – При цьому Віктор Андрійович збирає не тільки рушники, а й взагалі – предмети українського декоративного мистецтва. Але рушників найбільше. До речі, рушники є як виткані, так і вишиті. Зараз йде робота над тим, щоб скласти каталог колекції та потім подати як світове досягнення. Швидше за все, в Книгу рекордів Гіннесса".

Експерт Нацрекорду запевняє – навряд чи десь ще в світі у когось зібрано більше рушників, ніж у третього президента України.

"Частина рушників виділена в окрему виставку, яка запланована для експозиції в областях. Є рушники, які вже внесені в каталог, пронумеровані і розкладені у відповідності з областями (кожній області України властивий свій орнамент. – Авт.). Для рушників виділено окреме приміщення, не виключено, що це стане музеєм", – уточнив експерт.

З власних джерел "Сегодня" дізналися, що відкриття цього музею відбудеться, очевидно, в найближчі місяці. Ще 5 років тому на честь свого ювілею Віктор Ющенко показав громадськості свою колекцію раритетів. Екс-президент на цій виставці показав ікони, народний одяг, вишиті і ткані рушники, килими, скриньки, кераміку з різних регіонів, хрести, писанки, безліч посуду та інше начиння. 

В одном зі свох інтерв'ю Віктор Ющенко розповідав, що свою колекцію він почав збирати ще зі студентства.

"Я тоді знайшов осколок старовинного гарматного ядра. Довго думав: а що з ним робити? Можна було б попільничку зробити, але я ж не курю. Не пам'ятаю вже, що в підсумку з ним було, але з тих пір я зацікавився старовинними предметами", – говорив нам президент, показуючи свій будинок в Безрадичах Київської області.

До речі, тут у нього розташовуються і знаменита бджолина пасіка, і хата-музей, і кілька вітряних млинів.

"Все це я вибудовував близько 20 років. Ще коли я був головою Нацбанку, я проїжджав повз це місце, і вже дуже воно мені сподобалося. Я тоді 7 соток купив всього за кілька мішків зерна", – уточнював екс-президент.

Як розповіли "Сьогодні" в приймальні Віктора Ющенка, в ці дні він зайнятий не тільки колекціонуванням рушників і інших раритетів.

"У нього і міжнародна діяльність, Віктор Андрійович перебуває в наглядовій раді Черкаського національного університету, в університеті ім. Драгоманова. Активно їздить за кордон", – розповіли нам колеги Ющенка.

У соцмережах рекорд Ющенка оцінили, назвавши його "хранителем пам'яті народу". Інші з гумором запропонували Віктору Андрійовичу тепер замахнутися на рекорд в іншій області збирання, зібравши найбільшу в світі колекцію бджіл. Адже ще одна відома пристрасть Ющенко – бджільництво.   

Збирають вино, краватки і гравюри

Колекції для політиків, як колишніх, так і нинішніх, – не рідкість. Наприклад, глава МВС Арсен Аваков у своїй декларації вказував, що володіє колекцією вин виробництва Франції, Італії, Австрії, Чилі та інших країн. В цілому його колекція налічує понад 500 пляшок. Ще один міністр, глава Мін'юсту Павло Петренко, декларував невелику колекцію гравюр в кількості 16 штук. Лідер Радикальної партії Олег Ляшко в одному зі своїх інтерв'ю розповідав журналістам, що колекціонує монети, випущені Нацбанком України.

"Не все, тому як на все у мене немає можливостей. Займаюся колекціонуванням монет більше 20 років. Перша українська монета була випущена в травні 1995 року. З того часу і почалося моє захоплення нумізматикою. Я колись збирав краватки, зараз вже не збираю, і збирав окуляри – теж закинув".

Але більшість пристрасних колекціонерів з числа політиків вважає за краще не особливо розповідати про свої захоплення. 

 

Джерело:
До списку новин