загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Експерт: скільки витратять на підкуп виборців

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Уряд України спрямує 20 млрд гривень для непрямого підкупу виборців. Про це розповів економіст Віктор Скаршевський.

ПЕНСІОНЕРИ. Протягом двох місяців, у березні (перший тур президентських виборів) і квітні (другий тур) уряд виділить 20 млрд гривень найбіднішим українським громадянам. З цієї суми 4,2 млрд гривень – автоматична індексація пенсій з березня, 4,4 млрд гривень – разові доплати одержувачам мінімальних пенсій.

МОНЕТИЗАЦІЯ. Як розповів Скаршевський, ще 10 млрд гривень спрямують на монетизацію субсидій з держбюджету, включаючи витрати на листівки для 3,3 млн українських сімей з інформацією про те, що монетизацію провели за дорученням Президента.

МЕРЕЖІ. Близько 1-2 млрд гривень витратять на разові соціальні виплати за схемою «мереж» з місцевих бюджетів. Йдеться про так званий фонд «Турбота».

ВИБОРЦІ. Експерт зазначив, що доплати отримають майже 14 млн найбідніших громадян (пенсіонери і субсидіанти) або близько 40% потенційних виборців. При цьому велика частка доплат – разові і проводяться перед першим та другим туром президентських виборів.

Віктор СКАРШЕВСЬКИЙ, економіст:

Невже це не передвиборча технологія, яка фінансується за гроші українських платників податків в інтересах одного з кандидатів у президенти, а просто збіг у часі з виборами?

 

Джерело:
До списку новин