загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Здоров'я в світі: японці не хворіють до 76 років, в Папуа-Новій Гвінеї - до 46

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У середньому в світі зниження рівня здоров'я населення починається в 65 років. Однак при цьому японці не відчувають проблем, поки їм не виповниться 76 років, тим часом в Папуа-Новій Гвінеї збої починаються вже у 46 років.

Такий 30-річний розрив розділяє країни з найвищим і найнижчим віком хвороб. Найбільші випадки недуг у світі - серцево-судинні.

Наголошується, що до країн з високим еквівалентним віком у 65 років, крім Японії, відносяться Швейцарія, Франція, Сінгапур, Кувейт, Південна Корея, Іспанія, Італія та інші, а з найнижчим після Папуа-Нова Гвінея - Маршаллові острови, Афганістан, Соломонові острови, Вануату, Центральноафриканська республіка, Лесото та інші.

Україна, Росія та інші країни СНД – на рівні 57,4-61 рік.

Такі результати першого у своєму роді дослідження, в якому оцінювалася швидкість розвитку вікових захворювань у всьому світі. Згідно з ними, британці не будуть відчувати проблем до 70 років, американці – до 68. 

Доктор Анджела Чанг з Університету Вашингтона заявила, що отримані результати показують: проблеми зі здоров'ям, пов'язані з віком, можуть призвести до дострокового виходу на пенсію, скорочення робочої сили і збільшенню витрат на охорону здоров'я.

Тому влада і системи охорони здоров'я країн повинні враховувати, коли люди починають страждати від негативних наслідків старіння і вживати заходів.

Дослідники вперше врахували 92 вікових захворювання, в тому числі 13 серцево-судинних, 35 ракових, шість хронічних респіраторних захворювань, три діабету, три - нирок і шість травм.

Дослідження по 195 країнах було опубліковано в міжнародному медичному журналі The Lancet Public Health.

Було встановлено, що в 2017 році у жителів 108 країн виникли проблеми, пов'язані зі старінням, до досягнення віку, в якому їх можна було б очікувати, тобто до 65 років.

У всьому світі найбільша кількість смертей і втрачених здорових років в результаті вікових захворювань були пов'язані з ішемічною хворобою серця, крововиливом у мозок та хронічною обструктивною хворобою легенів.

Автори вважають, що розуміння того, які фактори сприяли успішній затримці хвороб - висока фізична активність, низький рівень куріння і кращий доступ до медичної допомоги, проливає світло на те, як можна зменшити прогнозований тягар старіння населення.

 

Джерело:
До списку новин