загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Монетизація субсидій призведе до сплеску цін - економіст

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Одномоментне потрапляння великої грошової маси на ринок внаслідок монетизації субсидій призведе до підвищення цін на товари та ліки. Про це в ефірі телеканалу ZIK заявив економіст і політик Андрій Новак.

Андрій Новак, говорячи про монетизацію субсидій, зауважив, що більшість українців перебувають у складному фінансовому становищі, тож більшість коштів від монетизації субсидій підуть не на оплату житлово-комунальних послуг, люди витрачатимуть гроші на свої поточні потреби, оскільки на це їм не вистачає власних доходів.

"Тому ця виділена сума – 5,6 млрд грн – більша частина додасться до збільшення боргу з ЖКГ, який на сьогодні вже близько 60 млрд грн", – переконаний експерт.

Економіст звернув увагу на те, якими будуть наслідки того, що така грошова маса одномоментно з’явиться на ринку.

"За законами економіки, тільки один результат – підвищення цін на ті товари, на які люди перш за все, будуть витрачати. А це – продукти харчування, ліки, оскільки більшість отримувачів субсидій – це люди старшого віку, які потребують ліків. Тож можна очікувати сплеск цін на ці категорії товарів", – зазначив Андрій Новак.

Він додав, що березень ніколи не був періодом зміни соціальних платежів, адже зазвичай такі зміни відбувалися або з початку року, або із середини року. А останніми роками також була тенденція здійснення змінених виплат напередодні нового року. На його думку, й монетизація субсидій у березні, й індексація пенсій відбуваються з огляду на президентські вибори, і ці виплати можна розглядати як непрямий підкуп виборців. 

 

Джерело:
До списку новин