загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Експерт: чиї пенсії виявилися в пріоритеті уряду

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У 2018 році підвищення пенсійних виплат було в три рази меншим, ніж подорожчання продуктів, товарів і послуг. Про це розповів глава Нацради економічного розвитку Олексій Дорошенко.

ПРІОРИТЕТ. З 1 січня 2018 року по 1 січня 2019 року середні пенсії військовослужбовців виросли на 61% – з 2,9 тис. гривень до 4,7 тис. гривень. За той же період довічне утримання суддів зросло на 16% (до 28,7 тис. гривень). Пенсії за вислугу років підвищили на 6% (до 2,5 тис. гривень).

БІЛЬШІСТЬ. За минулий рік середню пенсію за віком підвищили до 2,6 тис. гривень, або на 3,5%. Такий же темп зростання був і у соціальних пенсій, розмір яких збільшили до 1,5 тис. гривень. Розмір середньої пенсії по інвалідності зріс лише на 2% – з 1952 до 1995 гривень.

Олексій ДОРОШЕНКО, глава Нацради економічного розвитку:

У найбільшому пріоритеті в минулому році були військовослужбовці і судді, які отримали 61% і 16% надбавки відповідно. Переважна більшість пенсіонерів, а саме 77%, які отримували пенсію за віком, додатково отримали тільки 3,5%.

Експерт підкреслив, що в 2018 році споживча інфляція склала 9,8%. Це означає, що підвищення розміру пенсій було в три рази меншим, ніж зростання витрат на продукти, товари і послуги.

 

Джерело:
До списку новин