загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Монетизацію не скасують: в уряді розповіли про плани на субсидію

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кабінет міністрів не буде відмовлятися від монетизації субсидій, а планує спростити систему.

Про це повідомив віце-прем'єр Павло Розенко після селекторної наради.

"Ми не будемо відмовлятися від монетизації субсидій. Ми будемо давати людям реальні кошти, які вони зможуть зекономити й отримати додатковий ресурс собі.

Будуть певні зміни. Наприклад, з 1 травня всі домогосподарства, які мають субсидію, повинні подати документи по-новому. Нема сенсу знову 5 мільйонів домогосподарств пропускати через сито нових заяв, декларацій і звернень до управлінь соцзахисту. Думаю, ми відмовимося від цієї практики... Хочемо спростити перепризначення субсидій на новий термін", - сказав Розенко.

Із березня субсидії почали видавати "на руки". Раніше субсидія нараховувалася в повному обсязі, відповідно до соцнорм, на рахунки постачальників послуг. Монетизація держдопомоги має сприяти економії води, тепла, газу, електроенергії.

Раніше директор департаменту Мінсоцполітики Віталій Музиченко заявив: якщо субсидіанти не оплачуватимуть комунальні послуги виданими на це коштами, монетизацію субсидій можуть скасувати. 

“Я не знаю, так само, як і ви, і всі, хто тут працює, чи сплатить людина за комунальні послуги чи ні. Рівень оплати може змінитися. Ми не знаємо, чи готові наші громадяни до того, щоб отримувати готівкові кошти для розрахунку” – сказав директор департаменту Мінсоцполітики.

 

Джерело:
До списку новин