загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Настої та соки допоможуть від набряків

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Мені 51 рік, а я встаю зранку, наче вагон розвантажувала: дуже змучена, з набряклими руками, ногами й животом, набряклим обличчям. Після обіду набряки трохи спадають. Але сон добрий, рідини п’ю мало. Лікарі лиш розводять руками. Прошу, порадьте, що робити. З повагою В.З. с. Милування Івано-Франківської обл.

Лист коментує лікар, фітотерапевт В’ячеслав ВАРНАВСЬКИЙ.

Підходити до лікування набряків, або водянки, потрібно обережно, виходячи з основного захворювання, що їх спричинило.

Упоратися з водянкою й внутрішніми набряками допомагає насіння льону. Для цього заливають 1 ст. л. насіння 0,75 л води, доводять до кипіння та кип’ятять ще 40 хв на водяній бані. Настоюють 3 години. Приймають по 0,5 склянки 5 разів на день у теплому вигляді. Курс лікування - 3 тижні.

Вивести з організму рідину можна з допомогою такого цілющого настою: змішати взяті порівну порошки листя подорожника, кропиви дводомної й мучниці, траву звіробою й плоди шипшини та глоду. Дві столові ложки суміші залити 0,5 л холодної води, настояти ніч. Вранці довести до кипіння, поварити ще 40 хв на водяній бані. Приймати по 1/3 склянки тричі на день.

Дуже гарний лікувальний ефект дає використання такої чудо-рослини, як домашня петрушка. Треба взяти 0,5 кг кореня петрушки, залити 1 л молока, потримати в духовці до випарування половини початкового об’єму молока. Давати хворому по 1/4 склянки щогодини.

Виводить з організму рідину також лікувальний настій листя полину звичайного й агави, якщо їх змішати в рівних частинах, потім 1 ст. л. залити 0,5 л окропу, настояти 2 години. Пити по 1/3 склянки тричі на день до їди. Відомий давній засіб – суміш кашки хрону з лимонним соком. Як ефективний сечогінний засіб, вона добре знімає набряклість.

Ще більше посилиться ефект лікування, якщо прийом соку лимона доповнювати прийомом соку цибулі: натще по 3 ст. л. Для його приготування звечора засипають тонкі скибочки цибулі цукром, а ранком вичавлюють із цибулі сік й відразу випивають.

Лікуванню значно сприяє фруктово-овочева дієта. Потрібно протягом 2 місяців постійно мати в раціоні в сирому вигляді різні види капусти, баклажани, лимони зі шкіркою, пастернак, яблука. Також треба регулярно пити, чергуючи, чаї з хамеріону (іван-чай) та плодів шипшини.

Джерело:
До списку новин