загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

І газовий ринок, і пенсії. Яких вам ще... реформ?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсійний фонд України з 1 березня провів автоматичний перерахунок пенсій, збільшивши їх для майже 9 мільйонів пенсіонерів.

Темою номер один минулого тижня заслужено можна назвати пропозицію від голови правління «Нафтогазу» Андрія Коболєва Кабінету Міністрів України розглянути можливість повної лібералізації постачання природного газу для усіх категорій споживачів з 1 квітня цього року, що дасть змогу не піднімати ціну на газ. Про це, кажуть, ідеться у листі Коболєва до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

«Реформа газового ринку в Україні дала можливість десяткам компаній вільно купувати газ на європейському ринку та постачати його комерційним споживачам», — зазначається у листі. — «Якщо надати можливість українським домогосподарствам вільно обирати постачальника природного газу, можна обґрунтовано очікувати, що ціна, яку їм запропонує конкурентний ринок, буде меншою від поточної регульованої ціни», — стверджує Коболєв.

Незрозуміло тільки, звідки у країні, де відсутній ринок, а кількість постачальників-олігархів можна перелічити на пальцях однієї руки, візьмуться ринкові ціни! І що робитиме чиновництво з НКРЕКП? Невже пан Коболєв позбавить їх такого привілею — встановлювати тарифи і норми споживання зі стелі?!

«Укрпошта» повідомила, що підвищить посадові оклади своїм листоношам та начальникам сільських відділень на майже 12%! Підвищення відбуватиметься у 2 етапи: з 1 квітня (далося їм те 1 квітня, наче немає інших хороших дат!) та з 1 липня.

Підвищення стосуватиметься насамперед тих працівників, які мають посадовий оклад менший за мінімальну зарплату з розрахунку на повну зайнятість.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян навіть попіарився на факті очікуваного підвищення і прокоментував його. Мовляв, уперше за багато років... «Укрпошта» отримала 500 млн грн на покриття витрат на доставку пенсій та монетизованих субсидій.

Саме це дає можливість одній із найбільших державних компаній працювати без збитків, без скорочення штату працівників та навіть із підвищенням заробітної плати.

Пенсійний фонд України (ПФУ) з 1 березня провів автоматичний перерахунок пенсій, збільшивши їх для майже 9 мільйонів пенсіонерів, і опублікував інформацію про середній розмір пенсій для всіх категорій пенсіонерів. Скажемо відверто: не густо!

Тих же, хто має повний страховий стаж (35 років для чоловіків, 30 років для жінок, а для пенсій, призначених до 1 жовтня 2011 року, — 25 років для чоловіків і 20 років для жінок) і у яких розмір пенсії не перевищує 1669,20 грн (40% від мінімальної зарплати 4173 грн), «порадують» одноразовою доплатою до пенсії в сумі 2410,17 грн — по 1205,09 грн у березні і квітні. Зовсім чиновники зарапортувалися — одноразова, але двічі! Ця доплата встановлена для понад 2 млн осіб, хваляться вони. Раніше ПФУ повідомив, що середній розмір пенсії в Україні станом на 1 березня збільшився до 3033 грн.

Підсумовував Віктор БОНДАР

 

До списку новин