загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

«Відчуваю себе молодшою» : як у Тернополі перевтілюють жінок

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Проект «Красуня за один день» створили у Тернопільському міському територіальному центрі соціального обслуговування населення. Перевтілитись безкоштовно можуть усі охочі пенсіонерки.

Цього разу участь у проекті взяла 67-річна Христина Касіян.  

Пенсіонерка Христина Касіян не боялася змін і за один день повністю змінила свій імідж. Допомагають перевтілювати пенсіонерок відомі місцеві дизайнери одягу, перукарі та візажисти. Для кожної з учасниць вибирають красиві сукні, новий образ, зачіску та макіяж.

Пані Христину змінювала власниця N-Studio Олена Нечипорук. Вона зробила жінці макіяж та зачіску, а сукню учасниця вибирала у одному із тернопільських магазинів.

Участь у проекті “Красуня за день” взяли вже багато тернополянок поважного віку, зазначають організатори.

   - Пенсіонери не можуть дозволити собі відвідувати салони краси, тому ми вирішили зробити цей соціальний проект. Співпрацюємо з дизайнером одягу, перукарями та візажистами, які погодилися надавати свої послуги безкоштовно. Зокрема із відомими дизайнерами: Оксаною Бачинською, Іриною Цісецькою, Лідією Яніцькою, - розповідає заступник завідувача відділення денного перебування, ідейник та координатор  соціального проекту "Красуня за один день" Лілія Кульчицька. - У цьому проекті можуть приймати участь лише люди пенсійного віку та інваліди, які досягли 18-річного віку. Героїні, як правило, самі записуються. Але ми ще пропонуємо самі відвідувачам нашого центру долучатись до ініціативи,  вибираючи харизматичних жінок.

Саме такою, харизматичною пані, й є  Христина Касіян. Жінка постійно усміхається, хоч і розповідає, що дуже хвилюється.

   - Я проснулась сьогодні у шостій ранку, бо дуже хвилювалась, - каже пані Христина. - Але я хочу змін, чогось нового, тому й погодилась взяти участь у акції.

 

“Життя було важке, але я щаслива жінка”

Христина Касіян корінна тернополянка. Жінка розповідає, що життя у неї було нелегке.

Пані Христина закінчила тернопільську школу №1, потім пішла навчатись у фінансово-економічний університет.

   - Провчилась в університеті я лише три курси, бо коли народила другу дитину - довелось залишити навчання, - розповідає пані Христина. - Але це нічого. зате у мене двоє чудових діток - дочка й син. Зараз у них вже є свої діти, тому я щаслива бабуся.

За все життя героїня змінила декілька робіт. Пані Христина працювала відповідальною на складі у тепломережах, і працювала підприємцем на ринку, а потім поїхати на заробітки із сестрою в Італію.

   - Італія гарна країна, - ділиться спогадами пані Христина. - Хоч і доводилось багато працювати, але на моєму шляху мені завжди потраплялись добрі люди - це головне.

Пані Христина рада, що пройшла цю школу життя. А ще вона дуже щаслива, що чоловік її завжди підтримував, хоч, зізнається трохи й ревнував.

Зараз наша героїня продовжує розвиватись, записала на  курси іноземної мови. Каже, хоче володіти англійською, бо трохи її знає, ще з школи.

А у вільний час вона відвідує територіальному центрі соціального обслуговування населення.

   - Я не люблю сидіти вдома і нічого не робити, - каже пані Христина. - Мені подобається спілкуватись із людьми, я люблю поговорити та послухати інших.

“Без намальованих губ з хати не виходжу”

Під час перевтілення жінка хвилювалась, але довіряла стилістці. Жінка вибрала для себе в магазині - вишукане вечірнє синє плаття. І під неї їй зробили легкий макіяж у теплих тонах та укладку.

   - Я стараюсь доглядати за собою, - каже пані Христина. - Без намальованих губ з хати я не виходжу. Люблю час від часу змінювати свій імідж, от, наприклад, нещодавно підстриглась коротко. Хоч до того у мене було довге волосся. Я завжди стараюсь робити собі зачіску, так почую себе красивішою.

До будь-яких перевтілень пані Христина була готова, усі пропозиції стиліста сприймала з усмішкою.

Стиліст Олена Нечипорук склала цілісний образ нашій героїні. Пані Олена вже не вперше бере участь у цьому проекті.

   - Я так зарядилась від учасниць, що я ходила тиждень така щаслива, - каже стиліст.Бо коли ти бачиш цю радість, ці очі , які горять - це справді надихає. І на мою думку, це класний проект, далеко не всі пенсіонерки звикли приділяти на себе час, відвідувати салони краси.

 

“Відчуваю себе молодшою на десятки років”

Після перевтілення пані Христина не могла намилуватись своїм відображенням.

   - Я відчуваю себе молодшою на десятки років, - каже пенсіонерка. - І я дуже щаслива, що таки наважилась прийняти участь у цьому проекті.

Розповідає, що буде усім подругам радити взяти участь у цій ініціативі.

 Наталія Корпан

 

Джерело:
До списку новин