загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Перехід на літній час: Україна переводитиме годинник ще два роки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Україна, як і Євросоюз, змінюватиме час ще мінімум два роки – до 2021 року.

Уже наприкінці тижня наша країна не тільки вибере президента, але і перейде на літній час: 31 березня о третій годині ночі українці переведуть стрілки годинника на годину вперед. Разом з нами на літній режим перейде і Європа, хоча там вже давно ведуться розмови про скасування "часових гойдалок".

Так, ще минулого року Єврокомісія провела серед європейців опитування з цього приводу. За його результатами з'ясувалося, що майже 85% з 4,6 млн учасників дослідження підтримують ідею про скасування. Після цього в Брюсселі запланували скасувати традицію, залишивши останній перехід в березні цього року для тих країн, які хочуть залишитися на літньому часі, і в жовтні – для тих, хто віддасть перевагу зимовий. Тобто до 2020 року Європа мала відмовитися від цього ритуалу повністю. Однак в результаті виконання задуму відклали на рік – до 2021-го. Таке рішення нещодавно прийняла Комісія Європарламенту з питань транспорту, пояснивши, що країнам потрібен час, щоб опитати свої громадян і визначитися, на який же час перейти – літній чи зимовий. Попередня підготовка потрібна державам і щоб уникнути плутанини з роботою транспорту.

Найближчим часом ініціативу повинен затвердити Європарламент, а вже в червні з цього приводу передбачена зустріч міністрів транспорту країн ЄС. Також рішення про скасування переведення годинника ще повинні схвалити країни-члени, але наразі дату фінального голосування не призначили.

Скасувати маніпуляції з часом не проти і українці: на президентському сайті раз у раз з'являються петиції з такою пропозицією. Щоправда, до цього часу жодна з них не набрала достатньої кількості голосів. Також минулого року рішенням цього питання перейнявся один з нардепів, зареєструвавши в Раді відповідний проект постанови – його досі розглядають у комітетах.

Незважаючи на це, в нашому Кабміні не виключають можливості переходу на свій час з Євросоюзом, адже в зв'язку з курсом на євроінтеграцію наша країна імплементує законодавство країн Євросоюзу, а значить, і таку "тимчасову поправку" повинна буде врахувати. Якщо ЄС таки зважиться розпрощатися з переведенням стрілок остаточно, наше Мінекономрозвитку відразу внесе відповідну пропозицію до Кабміну.

Поради: висипайтеся заздалегідь

За запевненням лікарів, загалом перехід на літній час не дуже позначається на здоров'ї, однак може обернутися декількома неприємними симптомами.

"Наш організм до всього пристосовується, але дуже не любить різких змін. Всього одна година недосипання точно не призведе до серйозних наслідків для здоров'я, але порушення звичного графіка може спричинити мінімум поганий настрій, дратівливість або швидке перевтому. Звісно, у чутливіших людей можуть спостерігатися скачки тиску, головні болі", – розповіла нам київський сімейний лікар Тамара Глинник.   

За її словами, уникнути таких негативних наслідків досить просто – потрібно постаратися підготуватися до переведення стрілок заздалегідь.

"Вже від сьогодні бажано почати лягати спати на 10-15 хвилин раніше, ніж зазвичай. До неділі якраз вийде вийти на цю годину, якої не вистачало, і адаптація пройде безболісно", – каже медик.

За її словами, для зменшення потенційної шкоди від переходу на літній час допоможуть і практично всі стандартні поради щодо здорового способу життя: потрібно висипатися, пити побільше води, багато гуляти, уникати стресів і добре харчуватися.

"Чим менше людина виснажена недосипанням, зневодненням і малорухливим способом життя, тим більше у неї шансів навіть не помітити переведення годинників", – вважає Глинник.

Марія Пирогова

 

Джерело:
До списку новин