загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні планують щорічне підвищення пенсійного віку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Регулярна індексація пенсій буде реалізовуватися за рахунок зниження кількості пенсіонерів.

Кабінет міністрів України готує проект, згідно з яким вік виходу на пенсію в Україні буде щорічно підвищуватися. Саме за рахунок цього буде скорочено дефіцит коштів на рахунках ПФУ, а пенсіонерам забезпечать щорічну індексацію пенсій.

В якості підготовки до реалізації даного проекту в 2018 році була впроваджена пенсійна реформа, згідно з якою роль пенсійного стажу була різко підвищена.

Про це повідомив експерт з економічних питань Всеволод Степанюк з посиланням на урядовий проект.

На думку експерта, прийняття останніх змін у нарахуванні пенсій передбачає, що кількість нових пенсіонерів в країні буде знижуватися з кожним роком.

«З минулого року введена норма пенсійної реформи, яка різко, на 10 років, підвищила стаж необхідний для виходу на пенсію. Тому в найближчі 10 років в Україні дуже мало людей буде виходити на пенсію», - заявив він.

Він уточнив, що зменшення кількості нових пенсіонерів збільшить можливості Пенсійного фонду, внаслідок чого пенсії дійсно будуть підвищуватися раз в півроку, як і обіцяли в уряді.

«Можливості Пенсійного фонду по індексаціях будуть збільшуватися. За рахунок чого робиться? За рахунок фізичного зменшення кількості пенсіонерів. Кількість одержувачів пенсій буде зменшуватися, відповідно, можливості індексації пенсій по цій формулі, будуть мати місце», - додав експерт.

У Пенсійному фонді уточнили, що з 1 січня 2019 року в Україні було збільшено мінімальний стаж роботи для набуття права виходу на пенсію. Тепер для осіб, що бажають вийти на пенсію в 63 роки, необхідний стаж становить від 16 до 26 років, а ті, хто мінімум 15 років платив ЄСВ, можуть розраховувати на вихід на пенсію в 65 років. Представники ПФУ зазначили, що якщо 15 років страхового стажу в українця немає, то він не зможе розраховувати на отримання пенсії. В такому випадку, він буде отримувати соціальну допомогу від уряду.

 
Джерело:
До списку новин