загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчені з’ясували, які ліки вбивають шлунок

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Деякі ліки здатні завдати непоправної шкоди організму, переконані вчені.

Деякі антибіотики необоротно впливають на шлунок. Мікробіота кишечника складається з трильйонів мікроорганізмів, які регулюють імунну систему людини, і чим більш різноманітний мікробіом, тим краще він допомагає імунітету. Однак лікування антибіотиками порушує мікрофлору кишечника.

Вчені з Університетського коледжу Лондона довели, що наслідки можуть бути тривалими і навіть незворотними всього лише після одного курсу.

Команда розробила комп’ютерну модель, яка прогнозувала зміна складу мікробіоти кишечника в організмі людини з протягом часу після курсу чотирьох популярних антибіотиків, пише The Telegraph. Вчені оцінили дію ципрофлоксацину, кліндаміцину, міноцікліна і амоксициліну.

Порушення були найбільш великі після застосування ципрофлоксацину і кліндаміцину. Ці препарати зазвичай призначають при інфекціях сечовивідних шляхів, шкіри і дихальних шляхів. В обох випадках склад мікробіоти став менш різноманітним і з меншою концентрацією корисних бактерій.

Після курсу клиндамицина побічний ефект зберігався протягом року. Найнижче різноманітність мікробіоти спостерігалося через місяць після впливу антибіотиків, а не відразу, як зазвичай прийнято вважати, підкреслюють автори.

“Наша модель показує, що порушення мікробіоти може, найімовірніше, змінити склад мікроорганізмів назавжди. І це повинні враховувати лікарі при призначенні лікування, особливо коли прийом антибіотиків можна виключити”, – говорить старший автор дослідження Ліам Шоу.

 

Джерело:
До списку новин