загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як захиститись від штрафів комунальних служб?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Дії споживача у випадку візиту контролерів.

Якщо до вас завітали представники газової служби, електромереж, водоканалу або інших комунальних служб, які повідомляють про те, що виявлено незаконне підключення до мереж газу/електроенергії/води, насамперед, необхідно памєятати: незаконне врізання у газову мережу і неправильний зварювальний шов на старій трубі це не одне й те ж саме.

Отже, представники служб стверджують, що повинні на місці підтвердити факт незаконного підключення з метою накладання штрафу.

Що потрібно робити вам?

1. Будьте стриманими, зберігайте спокій і випромінюйте впевненість. Скандали не завадять комунальникам скласти акт (форми відповідних актів для порівняння можна знайти у модулі «Типові договори та шаблони» інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН), а саме це основна мета їх візиту. Роздратовані, вони робитимуть все від них залежне, аби результати візиту пішли «в роботу» якнайшвидше. А час, у даній ситуації, грає на вашу користь.

2. Чи пускати контролерів до житла? Швидше так, аніж ні. Акт вони складуть у будь-якому випадку, але не провівши необхідні заміри, наприклад, діаметру труб в середині приміщення, вони це зроблять зовні. А вхідні труби цілком можуть виявитись більшого діаметру, що безпосередньо впливатиме на суму штрафу.

3. Фіксуйте. Фото, відео - фіксація, попри всі протести комунальників. Це, по-перше, стримуючий фактор для візитерів, по-друге, якщо справа дійде до суду, - це ваші докази. Якщо є можливість, покличте сусідів - вони потенційні свідки з вашого боку.

4. Отже, акт складений у вашій присутності. Попросіть копію. Не виходить - сфотографуйте. Рано чи пізно ви його отримаєте поштою, але у даному випадку краще раніше проконсультуватись з юристом чи самостійно пошукати відповіді, аби спланувати майбутні дії. 

За копією можна сходити в офіс організації із письмовою заявою (проконтролюйте, аби її зареєстрували в канцелярії і залишили відмітку на вашому примірнику). Заяву, у який необхідно вимагати надати копію акту, можна надіслати рекомендованим листом.

5. Чи підписувати акт? Відсутність вашого підпису жодним чином не вплине на рішення комунальників. Разом з тим, закріплені вашим підписом на акті пояснення на кшталт «З актом не згоден(на). Незаконно не підключався(лась). Електрикою не користуюсь», можуть надалі зіграти свою роль. Обов'язково залиште на акті актуальну дату.

В жодному випадку не варто погоджуватись на договір реструктуризації, який вам запропонують підписати одразу, або дещо згодом, після призначення штрафу. Підписуючи його, ви погоджуєтесь із тим, що незаконно підключились і згодні виплатити штраф, але частинами. Після цього в суді ви будете, в першу чергу, не доводити незаконність підключення, а пояснювати причини, чому ви погодились підписати договір. А реструктуризувати борг ви зможете й потім.

 

Джерело:
До списку новин