загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсіонерам, які працюють у виборчих комісіях, субсидію не зменшують

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

ПФУ відреагував на питання пенсіонерки.

Праця, пов'язана з організацією підготовки та проведення виборів Президента України, осіб, визнаних в установленому законом порядку безробітними, у складі окружних, дільничних виборчих комісій не є підставою для зняття цих осіб з обліку в державній службі зайнятості як таких, що шукають роботу, або для припинення виплати їм допомоги у зв'язку з безробіттям та інших видів соціальної допомоги.

Оплата праці членів виборчих комісій, що є пенсіонерами, не може бути підставою для обмеження розміру отримуваної ними пенсії. Оплата праці членів виборчої комісії, зокрема в день голосування, дні встановлення підсумків голосування та результатів виборів, не може бути підставою для скасування, обмеження або зменшення їм та членам їхніх сімей, котрі проживають разом з ними, будь-яких видів соціальних виплат, пенсій, субсидій та відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг тощо.

На ці норми законодавства звертає увагу ПФУ, відреагувавши на звернення громадянки, яка запитала:

"Я пенсіонерка, отримую субсидію. Зараз працюю членом дільничної виборчої комісії на виборах Президента України. Чи не вплине це на розмір моєї пенсії і субсидії?".

До сукупного доходу для розрахунку житлової субсидії не враховується оплата праці членів виборчих комісій, а також осіб, які залучаються до роботи в комісії, зокрема в день голосування, дні встановлення підсумків голосування та результатів виборів (п. 10 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою КМУ від 21.10.1995 р. № 848).

Членам виборчих комісій протягом усього періоду повноважень виборчої комісії на їх вимогу видається довідка про виконання обов'язків члена виборчої комісії з виборів Президента України для подання на вимогу органів державної служби зайнятості, Пенсійного фонду України.

 

Джерело:
До списку новин