загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Окінавська дієта: японський спосіб харчування для здоров’я і довголіття

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На японських островах Окінава живуть люди з найбільшою тривалістю життя — багато хто доживає до 90 і 100 років. Вони до того ж дуже здорові: у них особливо низький рівень ожиріння та хронічних захворювань, таких як хвороби серця, діабет і рак. Люди з усього світу задаються питанням: у чому секрет такого довголіття? Можливо, в їхньому раціоні.

Тож не дивно, що принципи харчування окінавців набирають популярність — всі хочуть жити так само здорово та довго. Їхній раціон вже називають «окінавською дієтою». Цей спосіб харчування передбачає вживання великої кількості овочів і морепродуктів, обмежену кількість оброблених продуктів. Багато жителів Окінави їдять помірними порціями і вважають їжу джерелом енергії. Ось деякі з найбільш популярних продуктів окінавської дієти:

  • вуглеводи з високим вмістом клітковини, такі як солодка картопля, коренеплоди та гречана лапша;
  • зелені овочі, такі як листова зелень і капуста;
  • соєві продукти, такі як тофу і місо паста;
  • морепродукти та морські водорості;
  • невелика кількість червоного м’яса, особливо свинини;
  • гриби шиїтаке, гірка диня, гарбузові овочі;
  • жасміновий чай.

Окінавці практично не їдять солодкого. Крім того, чимало їхніх страв готуються на парі або швидко обсмажуються, тому в них мінімум жиру. Єдиний жир, який вони споживають, — з багатої на омега-3 риби. Типова окінавська їжа складається зі смажених або варених овочів, супу місо і невеликої порції тофу або риби. Причому ці продукти вони їдять не тільки на обід і вечерю, а й на сніданок, що робить його дуже здоровим і поживним.

Ще один принцип окінавської дієти заснований на конфуціанському вченні, яке називається «Хара хаті бу»: їжте доти, доки ви будете задоволені, а не ситі. Однак окінавці не зважують і не вимірюють свою їжу, щоб уникнути переїдання. Їхня дієта не про порції або калорії, а про турботу та здоров’я. Окінавці обирають їсти, щоб жити, а не жити, щоб їсти.

 

Джерело:
До списку новин