загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Головна помилка з субсидіями – на неї вказала фахівець із соціальних питань

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

При призначенні субсидій треба орієнтуватися не на те, чи є борги в домогосподарстві, а на те, яка там сума доходу і які активи.

Про це заявила керівник Інституту громадянських свобод Галина Третякова.

На запитання про те, чи можна назвати експеримент із монетизації успішним, пані Третякова сказала, що про це можна буде робити висновки з часом.

«Світова практика переходить до нарахування субсидії в безготівковому вигляді. Людина сплачує за комунальні послуги кожен місяць із розрахункового рахунку, і в кінці опалювального сезону, якщо є економія, людина може забрати кошти. Це була правильна схема. Але подивимось на наш експеримент, чи збільшиться заборгованість», – зазначила експерт.

За її словами, зі слів міністра Реви про те, що субсидія не буде нараховуватися у разі, якщо в людини є заборгованість, можна зробити висновок, що людям не вистачає грошей навіть на їжу, і вони використовують монетизацію на свої більш первинні потреби. Тому гостя програми вважає, що буде прошарок населення, який буде витрачати ці кошти не на комунальні послуги і буде позбавлений субсидії.

«Якщо в людини нема грошей, і ми її ще не субсидуємо щодо комунальних послуг - це виглядає не дуже правильно. Ми якраз цей показник не враховуємо, субсидуючи тих, в кого нема боргів, але є доходи. Ми чомусь надаємо їм субсидію», – наголосила Третякова.

Як зазначалось, раніше Президент Петро Порошенко заявляв, що монетизація субсидій та індексація пенсій є початком ефективних кроків у боротьбі з бідністю в Україні. 

 

Джерело:
До списку новин