загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

18 запитань, які потрібно поставити собі, якщо вам нічого не вдається

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Бувають моменти, коли все валиться з рук, ви не в гуморі, а проблеми, здається, з кожною хвилиною навалюються ще більше.

Що робити? Спробуйте сісти, заспокоїтися і поставити собі ці питання. Вони допоможуть вам йти далі з новими силами й позитивом.

1. Чи часто я дякую?

Вдячність допомагає нам стати добрішими до самих себе і краще зрозуміти, ким ми є насправді. Знайдіть щось, за що ви повинні бути вдячні, і нагадуйте собі про це щодня.

2. Чи реалістичні мої очікування та цілі?

Іноді ми ставимо собі за мету більше, ніж можемо досягти. Розбийте свої цілі на кілька маленьких, але легко здійсненних етапів.

3. Які дії я повторюю знову й знову, хоча це не приносить жодного результату?

Часто ми робимо одні й ті ж дії не тому, що вони працюють, а тому що нам так зручніше, або тому що ми занадто ліниві, щоб щось змінювати. Задумайтеся про це, складіть список, і, можливо, зовсім скоро щось у вашому житті зміниться на краще.

4. Що я можу зробити по-іншому?

Іноді зміни лякають. Однак знання - це велика сила, щоб допомогти в цьому. Почитайте про те, як краще щось змінювати у своєму житті - робіть це крок за кроком - і починайте, хоча б з чогось невеликого.

5. Чи є я послідовним?

Створюйте собі невеликі плани - досить серйозні, щоб допомагати вам рухатися вперед, але не дуже грандіозні, щоб не було спокуси їх кинути на півдорозі.

6. З ким я проводжу свій час?

Ми насправді знаємо, хто отруює нам життя. Уникайте цих людей. Звичайно, їх це розсердить, і, можливо, вас звинуватять в тому, що ви вважаєте себе кращим за інших ... Але раптом це так і є?

7.Чи оптимістично я налаштований?

«Я цього не зможу ... Це ніколи не спрацює ... Я - невдаха». 

Замініть ці слова й думки, наприклад, такими: «Щодня я стаю кращим і досвідченішим».

8. Чи не витрачаю я надто багато часу на скарги?

Іноді нам дуже хочеться на щось поскаржитися. Але важливо пам'ятати, що це всього лише марна трата часу й енергії. Спробуйте визначити свої найвагоміші проблеми. Що саме вас змушує постійно скаржитися? І замість цього краще повторіть правило №7.

9. У мене більше хороших звичок, чи поганих?

Складіть список своїх звичок, хороших та поганих, а потім поступово міняйте співвідношення на користь хороших.

10. Чи часто я сміюся?

Кажуть, що сміх лікує та продовжує життя. Але головне те, що коли ви смієтеся, ви не думаєте про те, що у вашому житті щось пішло не так. Ви просто насолоджуєтеся своїм життям тут і зараз, і що більше буде таких моментів, то краще.

11. Чи достатньо я дбаю про своє фізичне  та емоційне здоров'я?

Ніхто не подбає про вас краще, ніж ви самі. Що в гіршій формі ви будете, то менше ви зможете досягти.

12. Чи достатньо я сплю?

Деяким людям достатньо 4-5 годин, щоб виспатися. Іншим не вистачає й семи. Визначте, скільки потрібно вам, і висипайтеся. А якщо ви втомилися - спочатку відпочиньте, а потім продовжуйте роботу.

13. Чи не занадто я зайнятий роздумами про погане?

Те, що ми думаємо, і як ми думаємо, відбивається на наших діях і їх результаті. Оптимізм не завжди має на увазі відсутність реалізму. Він означає, що коли ви зробите все, що можете, вам залишиться лише сподіватися. Також важливо пам'ятати, що всілякі зануди й любителі скаржитися - не найкращі друзі для вас.

14. Чи дійсно все так погано, як мені здається?

Якщо на перше питання ви відповіли «Так!», То це означає, що ви вже багато чому навчилися, і все не так погано. Усвідомте свої помилки й пообіцяйте собі більше ніколи їх не повторювати.

15. Чи живу я заради себе?

Ця проблема знайома багатьом. Щодня спробуйте зробити щось для себе перед тим, як робити щось для інших.

16. Чи використовую я всі наявні у мене можливості?

Відповідайте чесно: чи проявляєте ви повну віддачу? Якщо так, то будьте терплячі. Ваші зусилля обов'язково принесуть результат. Якщо ні - спробуйте зрозуміти чому. Можливо, насправді ця причина вже не актуальна.

17. Хто мені може допомогти?

Чи зверталися ви по допомогу? Чи знаєте ви, до кого звертатися? Погана порада - це завжди погана порада, навіть якщо її давали з найкращими намірами. Знайдіть того, хто робить успішно те, що не можете зробите ви, і вивчіть шлях цієї людини. Її дії можете взяти за основу свого плану, відкоригувавши їх відповідно своїх цілей та потреб.

18. Кому я можу допомогти?

Навіть якщо вам здається, що у вас все дуже погано, комусь в цей момент ще гірше. Знайдіть цю людину та допоможіть їй. Зробити чиєсь життя  кращим не так складно, як здається.

 

Джерело:
До списку новин