загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Експерт: українцям не потрібен Пенсійний фонд

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Чинну модель пенсійного забезпечення необхідно ліквідувати. Про це розповів економіст Олексій Кущ.

МОДЕЛЬ. За словами експерта, зараз в Україні на одного працюючого громадянина припадає один пенсіонер. При цьому в країні діє солідарна система пенсійного забезпечення. Це означає, що середня пенсія не може бути вище 22% середньої зарплати (близько 2 тис. гривень).

«Це той рівень, який формується розміром ЄСВ (Єдиний соціальний внесок) на фонд оплати праці (22%), решту дотує держава», – пояснив Олексій Кущ.

СТАНДАРТИ. Економіст стверджує, що показники пенсії можуть бути значно вищими. Мінімальна пенсія має складати 40–50% середньої зарплати, або близько 4 тис. гривень (мінімальна зарплата). Кущ підкреслив, що розміри прожиткового мінімуму, мінімальної пенсії та мінімальної зарплати мають бути зіставними. Однак зараз вони відрізняються кількаразово. Крім того, різниця між мінімальною і максимальною пенсією не має перевищувати 50%.

Олексій КУЩ, економіст:

Тобто, умовно кажучи, максимальна пенсія має бути на рівні середньої зарплати, а мінімальна – близько 50%. Нинішня модель забезпечити це не зможе.

РЕЦЕПТ. Експерт пропонує ліквідувати Пенсійний фонд і почати виплату пенсій безпосередньо з держбюджету, а для його наповнення необхідно збільшити ренту за використання природних ресурсів, акцизи і митні збори. При цьому надходжень вистачить, якщо перерозподілити громадський дохід не на користь кількох фінансово-промислових груп, а на користь громадян України.

 

Джерело:
До списку новин