загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Уряд постійно обмежує кількість субсидіантів – експерт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Уряд постійно обмежує кількість одержувачів субсидії, оскільки бюджет не витримує навантаження від більш ніж 60% населення, які дійсно потребують надання пільг з оплати комунальних послуг. Таку думку висловив міжнародний економічний експерт, голова ГО "Національний інтерес України" Ігор Гарбарук.

"Кількість тих, хто звертається за субсидією, постійно зростає, а кількість тих, кому дають субсидію, постійно зменшується. Тобто фізично людей обмежують у праві отримання субсидій. Якби всі бажаючі отримували б субсидії, то таких було б понад 60%. А у нас уряд робить все, щоб обмежити кількість надання субсидій, тому що бюджет не витримує: дірка в Пенсійному фонді, дірка у Фонді соцзабезпечення, усюди дірки. Тобто економіка не працює, і від того немає надходжень до державного бюджету, іде розбалансування", - зазначив Гарбарук.

За даними експерта, протягом 2 місяців поточного року звернення щодо надання субсидії надійшли від 465 тис. домогосподарств, що становить близько 3,1% від усіх домогосподарств країни та на 17,8% більше ніж у січні-лютому 2018 року. Переважна кількість звернень належала жителям міст – 59,3% від їх загальної кількості.

У січні-лютому 2019 року призначено субсидії 549,1 тис. домогосподарств. У порівнянні з відповідним періодом 2018 року їх кількість зросла у 1,7 раза. Втім у лютому поточного року субсидовану підтримку на оплату послуг ЖКГ отримували 3 735,1 тис. сімей, що в 1,7 рази менше, ніж у відповідному місяці минулого року, та складає 25% від загальної кількості домогосподарств України.

Нагадаємо, у випадку виникнення заборгованості в оплаті комунальних послуг, при отриманні субсидії, українців переводитимуть на безготівкову форму отримання субсидії.

 

Джерело:
До списку новин