загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Населення Землі старіє і переміщається в міста — ООН

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Зростання частки літніх людей у багатьох країнах вже призводить до серйозних навантажень на навколишнє середовище.

Стрімке зростання частки літніх людей призводить до збільшення чисельності міських жителів, що тягне за собою різні наслідки. Про це йдеться в звіті Комісії ООН з народонаселення і розвитку, чия щорічна сесія проходить з 1 по 5 квітня в Нью-Йорку.

Демографічні процеси, пов'язані з ростом частки літніх людей, у багатьох країнах вже призводять до серйозних навантажень на навколишнє середовище. Вони також можуть призвести до економічних і соціальних проблем. За даними ООН, за останні 25 років очікувана середня тривалість життя у світі збільшилася з 64,9 до 72,3 року, а до 2030 року збільшиться ще приблизно на 2 роки.

У доповіді Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша, поданій на розгляд Комісії, наголошується, що рівень народжуваності знижується і населення Землі старіє. За прогнозами, в 2050 році понад 70% населення світу житиме в країнах, де загальний показник народжуваності буде нижче рівня, необхідного для відтворення.

Згідно з критеріями ООН, "літніми" вважаються люди, яким за 65 років. Їх частка в загальній чисельності населення зростає і в 2019 році становить 19% у Європі і 16% у Північній Америці. До 2050 року їх число може зрости до 28% у Європі і 23% у Північній Америці.

Очікується, що за цей період частка літніх людей в Азії, Латинській Америці і Карибському басейні також збільшиться, за прогнозами ООН, до середини XXI століття частка літніх людей складе 9%.

Різке зростання частки літнього населення в світі за останні 25 років ООН пов'язує зі значним скороченням числа людей, які живуть в умовах крайньої бідності, зниженням масштабів материнської смерті та підвищенням рівня добробуту населення.

Світовий банк прогнозував, що до 2045 року в країнах регіону буде жити більше пенсіонерів, ніж працівників.

 

До списку новин