загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як росла економіка України: озвучені підсумки трьох років

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Про результати роботи уряду розповів Степан Кубів.

Зростання реального валового внутрішнього продукту (ВВП) України з 2016 року по 2018-й становить 8,4%.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів під час прес-конференції, інформує урядовий портал.

"У першому кварталі 2016 року ВВП відновив зростання, і ми продовжили стимулювати цей тренд в наступних періодах", – сказав він.

За його словами, Кабінет міністрів робить все можливе, щоб українці відчули результати економічного зростання, зокрема, мінімальна заробітна плата зростала – з 55 доларів на 1 січня 2016 року до 150 доларів на 1 січня 2019 року.

"Середня зарплата зросла на 170 доларів: з майже 210 доларів в грудні 2015 року до 380 доларів в грудні 2018 року. Однак сайти пошуку роботи вказують на те, що в приватному секторі середня зарплата в квітні 2019 року становить вже 431 долар, або, за курсом НБУ, 11 700 грн", – додав Кубів.

Він також зазначив, що рівень тіньової економіки скоротився з 40% ВВП в 2015 році до 32% ВВП у другому кварталі 2018 го.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що економіка України в 2019 році має зрости не менше ніж на 3%. За його словами, в цьому році уряд планує інвестувати, в першу чергу, в освіту, медицину і енергоефективність.

У квітні 2019 року аналітики Світового банку погіршили прогноз зростання ВВП України в цьому році до 2,7%.

Джерело:
До списку новин