загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Реформи відбулися за рахунок пенсіонерів, ­– керівник Інституту громадянських свобод

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

За рахунок того, що ми не індексували з 2013-го року пенсії українським пенсіонерам, ми провели медичну реформу, регіональну реформу і реформу Міноборони.

Про це заявила експерт із пенсійної реформи Реанімаційного пакету реформ Галина Третьякова.

Галина Третьякова зауважила, що індексація пенсій, яку уряд дуже часто називає автоматичною, почалася лише з березня 2019-го року. Однак, повідомила Третьякова, в уряді обіцяють щорічно проводити індексацію пенсій.

«А щорічна індексація має ту рису, про яку дуже рідко говорять у ЗМІ. Вона на 50% складається з інфляції, а на 50% вона залежить від зростання Фонду заробітної плати. Але вона не може бути вищою, ніж зростання заробітної плати. Якщо інфляція буде йти більш швидкими темпами, наприклад 42%, а зростання заробітної плати буде на 20%, то і пенсія зросте лише на 20%», – пояснила Третьякова.

Експерт додала, що такий механізм індексації передбачає, що є джерело, за рахунок якого пенсіонерам буде підвищуватися пенсія.

«Якщо Фонд заробітної плати зростає, ЄСВ поступає в Пенсійний фонд, відтак, є джерело. Таким чином можна розраховувати, що з 1 січня 2019-го року така індексація буде відбуватися автоматично», – розповіла пані Третьякова.

Водночас вона підкреслила, що все залежатиме від уряду.

«Бо в державному солідарному рівні формула нарахування пенсій може змінюватися «в ручному режимі». Зокрема, коли уряд вносить зміну формули чи зміну коефіцієнту ваги страхового стажу. Тобто уряд, який вносить нові закони, може змінювати ці правила гри. Це докорінно відрізняється від 2-3 рівня, де є цивільні відносини між приватною фінансовою установою і людиною. Відповідно до цивільних відносин, ніхто не може відмовитися від своїх зобов’язань, які вже взяті. Та держава може відмовитися. Але основне питання – як на це відреагують люди», – прокоментувала Галина Третьякова. 

 

Джерело:
До списку новин