загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Експерт розповів, яку пенсію мають отримувати українці

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні зараз прожитковий мінімум – трохи більше 2 тисяч гривень. Українці повинні отримувати пенсію на рівні реального прожиткового мінімуму. Це не менше 4 тис. грн, розповів фінансовий експерт Олексій Кущ.

“За стандартами ООН, у Східній Європі мінімальний рівень забезпечення на одну людину становить $5 на день. Це $150 на місяць. В Україні прожитковий мінімум – трохи більше 2 тисяч гривень. А повинен бути у межах 4 тисяч. Цього достатньо, щоб придбати мінімальний набір товарів і послуг”, – пояснив Кущ.

За його словами, кошти для підвищення пенсій можна отримати, якщо збільшити плату за використання природних ресурсів. Також за рахунок акцизів чи експортних мит на сировинні товари.

“Натомість уряд вирішив у березні-квітні рівними частинами одноразово виплатити 2410 гривень людям з мінімальними пенсіями. Це призведе до зростання цін і девальвації гривні. Очевидно, що пенсіонери не понесуть гроші у банки, не куплять за них квартири, машини. Кошти витратять на їжу чи ліки. А торгові спекулянти не втратять можливості підняти ціни. Через 2-3 місяці пенсіонери опиняться ще у гіршому становищі, ніж зараз. Адже ціни ніхто назад не знизить. Ми вже проходили це, коли держава виплачувала по 1 тисячі гривень компенсації по вкладам в Сбербанку СРСР. Тоді окремі товари і послуги подорожчали на 20-40%”, – наголошує експерт.

 

Джерело:
До списку новин