загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

День народження Леонардо да Вінчі: головні секрети видатного італійського художника

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Леонардо зробив внесок у розвиток світової художньої культури, залишив по собі плеяду талановитих художників-учнів.

15 квітня 1452 року, народився видатний італійський художник і винахідник Леонардо да Вінчі. Весь світ святкує День народження великого живописця і винахідника.

Геніального італійця епохи Відродження знають перш за все як талановитого художника, скульптора, архітектора.

Без сумніву, Леонардо зробив внесок в розвиток світової художньої культури, залишив після себе плеяду талановитих художників-учнів, йому належать перші начерки велосипеда, проектування парашута, танка, катапульти, телескопа. І це неповний перелік його досягнень…

Ми розповімо головні секрети легендарного художника Леонардо да Вінчі.

Амбідекстер

Геній епохи Відродження вмів писати і малювати обома руками. Такий факт вдалося підтвердити завдяки одній з картин автора – "Пейзаж Арно".

 
Пейзаж Арно

Італійські дослідники з галереї Уффіці, музею у Флоренції, довели, що великий Леонардо да Вінчі був амбідекстром, це означає, що його права рука була такою ж спритною, як і ліва.

Мадонна з немовлям, що сміється

На виставці у Флоренції, присвяченій творчості Леонардо да Вінчі, показали скульптуру, яка вважається єдиною уцілілою статуєю Леонардо да Вінчі.

На ній є однозначна мітка, що її автор Леонардо да Вінчі. На ній викарбувана дата 1472 рік. Це говорить про те, що да Вінчі створив статую, коли йому було 19 або 20 років. Тоді він був учнем флорентійського художника Андреа дель Верроккьо.

Улюблений блокнот

Да Вінчі практично не розлучався зі своїм блокнотом. У ньому він записував важливі (для нього) речі і малював все, що приходило йому на думку. 

Його списки справ були неймовірно цікавими. Ніби це плани волелюбної, надмірно допитливої і злегка екстравагантної людини. 

Усмішка Джаконди

Вчені Амстердамського університету і фахівці зі США, вивчивши загадкову усмішку Джоконди за допомогою нової комп'ютерної програми, розгадали її складу: за їхніми даними, вона містить 83% щастя, 9% зневаги, 6% страху і 2% злості.

Чому небо синє?

Леонардо першим пояснив, чому небо синє. У книзі "Про живопис" він писав:

"Синє небо відбувається завдяки товщі освітлених частинок повітря, які розташовані між Землею і знаходяться нагорі чорнотою".
Джерело:
До списку новин