загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

З палаючого Собору Паризької Богоматері вдалося врятувати частину святинь

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У понеділок ввечері у Парижі сталася подія, що сколихнула, поза сумнівом, увесь світ.

Нотр-Дам де Парі – Собор Паризької Богоматері, "візитівку" Парижа і, як вважають, найвідвідуванішу історичну пам’ятку у світі – охопила пожежа, яка знищила значну його частину. Пожежа була вкрай масштабною, а боротьба з нею – непростою. Згодом фахівці пояснили: Собор Паризької Богоматері, попри свій монументальний зовнішній вигляд, був значною мірою зведений з дерева, а не лише з каменю 

Причина пожежі поки що не зрозуміла, але чиновники кажуть, що це може бути пов'язано з масштабними ремонтними роботами, які велися у соборі.

Пожежникам вдалося зберегти 850-річну головну кам'яну споруду готичної будівлі, включаючи дві її вежі, але шпиль і дах повністю згоріли і обвалилися.

З палаючого Собору Паризької Богоматері вдалося врятувати частину святинь, в тому числі терновий вінець Ісуса Христа.

Про це заявив ректор собору (відповідальний за богослужіння священик) Патрік Шове в ефірі Le Parisien.

"Ми врятували терновий вінець, туніку святого Людовіка. Усередині вдалося також врятувати кілька картин, але великі полотна винести було неможливо", - сказав Шове.

Терновий вінець, який, згідно з Євангеліями, поклали на голову Ісуса Христа перед розп'яттям, одна із найбільших реліквій християнства.

 
Собор після пожежі

Собор Паризької Богоматері є пам'ятником всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. У соборі розташовувалися багато картин. Серед них так звані "травневі", тобто картини, які у XVIII столітті майже щороку замовляла корпорація ювелірів Парижа до 1 травня. Кілька картин були передані до Лувру приблизно у 1860 році.

Президент Еммануель Макрон гарантував, що святиня повернеться. Кожен зможе взяти посильну участь у відновленні паризького Нотр-Даму. "Цей собор був побудований понад 800 років тому, та й у наступні сторіччя він покращувався та добудовувався. Тепер ми – всі разом – відбудуємо його", – наголосив Макрон, подякувавши пожежникам, яких, за його даними, працювало близько 500.

 

Джерело:
До списку новин