загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Традиція їсти суп: користь і шкода

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Про корисні властивості перших страв ведуть безліч суперечок. Одні стверджують, що суп – дієтичний продукт, особливо корисні бульйони, інші ж узагалі не люблять ці страви і не вважають за потрібне включати їх у свій раціон. Мами й бабусі ж із дитинства нас переконували, що «рідке» на обід потрібно їсти обов’язково, інакше матимемо проблеми з травленням. Чи справді це так – читайте далі в матеріалі. 

Часто відсутність в раціоні перших страв пов’язують з гастритом. На жаль, сьогодні це захворювання є майже у кожного – незалежно від того, чи їсть він на обід рідкі страви. Що стосується супу, то їсти його зовсім не обов’язково, як і будь-яку іншу страву. Ба більше: перші страви, за словами лікарів, посилюють кислотоутворення. А тому вони корисні лише людям з низькою кислотністю. Якщо ж у людини виразкова хвороба, захворювання 12-палої кишки або запалення шлунка з підвищеною кислотністю, то супи навпаки протипоказані.

Важливо, аби в щоденному раціоні у людини обов’язково були м’ясо, молоко, кисломолочні продукти, яйця, крупи, овочі та фрукти. А будуть ці харчі у складі супу чи будь-яких інших страв – не має значення.

У процесі харчування існують важливі нюанси, які потрібно враховувати. Один із них полягає в тому, що їжа має перетравлюватися в шлунку поступово і в кілька етапів, а коли ми їмо рідкий суп, то він одразу ж «стікає» донизу шлунка і створює ефект переїдання. А це – своєрідний стрес для організму. 

До того ж, якщо ви з’їли велику порцію рідкого супу, може початися ще і печія. Річ у тому, що після того, як їжа потрапляє у шлунок зі стравоходу, вхід у шлунок має закриватися, але в деяких людей він залишається відкритим, і тоді кислий вміст шлунка потрапляє назад у стравохід. Це і призводить до неприємного відчуття печіння в горлі та за грудиною, тобто до печії. Тому краще не вживати великі порції рідкої першої страви, і, якщо вже ви звикли до такої, то можна з’їсти маленьку порцію, а ще краще – готувати супи-пюре.

До речі, такий же ефект переїдання і відчуття печії може з’явитися, якщо після їжі одразу випити велику кількість рідини (чаю, компоту тощо). Вода розріджує їжу і просто змиває її на вихід із шлунка, створюючи той самий ефект переїдання.

Як приготувати корисний суп?

Щоб суп вийшов поживним та корисним, його варто готувати на вторинному бульйоні, із якісного м’яса, з додаванням овочів (їх важливо не переварювати), а зелень додати в кінці приготування. Варіть суп не на жирному бульйоні. Краще для цього брати курку, а не свиняче м’ясо або кістки.

 

Джерело:
До списку новин