загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

"Нафтогаз" попросив Кабмін знизити ціну на газ для населення

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

НАК "Нафтогаз України" просить Кабінет міністрів України знизити ціну на газ для населення до ринкової з 1 травня 2019 року. Про це повідомили у прес-службі компанії.

"9 квітня 2019 року НАК "Нафтогаз України" звернулась до Кабінету міністрів України з проханням скасувати затверджене ним Положення про покладення спеціальних обов’язків (ПСО), яке вимагає підвищення ціни на газ для населення з 1 травня 2019 року, або внести відповідні зміни до нього", - вказали у НАК.

Наразі, як повідомили у "Нафтогазі", для НАК є обов’язковим виконання вимог урядової постанови №867, яка затверджує ПСО.

Це Положення, зокрема, визначає, що ціна "Нафтогазу" на газ для роздрібних постачальників газу для населення, виробників теплової енергії та інших захищених категорій споживачів з 1 травня 2019 року піднімається на 15% - до рівня 7184,8 грн за 1000 куб. м (без урахування ПДВ та витрат на транспортування і розподіл).

"При цьому ринкова ціна газу на травень, опублікована станом на 16 квітня Українською енергетичною біржею, становить 6800 грн за тис. куб. м з ПДВ, або на 27% нижче ціни, розрахованої згідно вимог Кабінету міністрів", - наголосили у "Нафтогазі".

Ухвалена урядом у квітні постанова №293, як підкреслили у НАК, "не звільняє "Нафтогаз" від зобов’язання виконувати чинну постанову №867, зважаючи на норми прямої дії статей 8 та 19 Конституції України". "Вона також не накладає на "Нафтогаз" нові спеціальні обов’язки та не скасовує чинне Положення про ПСО", - додали у компанії.

"Нафтогаз" неодноразово звертався до уряду з проханням скасувати постанову №867 або привести встановлену нею ціну до рівня ринкової. Без такого рішення Кабінету міністрів "Нафтогаз" не має права самостійно зменшувати вартість ресурсу, який вона постачає роздрібним постачальникам газу, виробникам тепла та іншим споживачам, які підпадають під дію Положення про ПСО. Порушення цього Положення загрожує компанії та її посадовим особам як відповідальністю за порушення Ліцензійних умов постачання природного газу, так і відповідальністю за кримінально карані правопорушення", - зауважили у НАК.

Нагадаємо, згідно з урядовою постановою №867, ціна на газ для населення зросте у травні.

З листопада 2018 року ціни на газ для населення зросли на 23,5% - до 8550 грн за тис. куб. м. У Мінсоцполітики допускають чергове підвищення ціни на газ з 1 травня. Може йтися про підвищення на 15%.

 

Джерело:
До списку новин