загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Я разом з українським народом вимагаю зниження тарифів — Порошенко

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Ринок створив необхідні умови для того, щоб у травні не підвищувати тарифи, і уряд до цього готовий.

Про це сказав Президент України Петро Порошенко у Києві під час публічної дискусії з представниками громадянського суспільства та експертного середовища, відповідаючи на запитання про те, що близько 40% населення мріють, аби Президент зменшив тарифи.

“Я відповім абсолютно чітко: я разом з українським народом вимагаю зниження тарифів. Тим більше, що від президента це аж ніяк не залежить. Але якщо народ хоче, то треба це робити. А тепер серйозна відповідь: от зараз для цього ринок — не президент, не прем’єр, не НАК “Нафтогаз”, а ринок! — створив необхідні умови, бо і спотові контракти, і контракти на хабах у Європі дозволяють нам, принаймні, точно не підвищувати в травні тарифи. Нас лякали тим, що у травні будуть тарифи десять-одинадцять, дванадцять. От побачите, не будуть!” - запевнив Порошенко.

За його словами, уряд на сьогодні до цього готовий.

“Але я не хочу забирати ні хліб, ні роботу в уряду. І вони самі мають повідомляти, в тому числі, й приємні речі. Хоча мені напередодні виборів приємно було би сказати, що це я зробив, подзвонив, домовився, щоб ціни були знижені”, - пожартував президент.

Водночас він додав, що “почув, що є пропозиція перерахувати тарифи” і обстоюватиме цю пропозицію.

“Уряд — власник НАК “Нафтогаз”, уряд затверджує фінансовий план. Працює там рада незалежних директорів, з якими уряд знаходить компроміс. І я буду дуже щасливий, - принаймні це буде позиція президента — що, якщо ціни дешевше на зовнішніх ринках, українці мають платити менше. Це не входить в протиріччя з моєю стратегією не бути популістом, бо є абсолютно чітке обгрунтування, чому”, - наголосив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що газ для населення з 1 травня 2019 року має подешевшати, інакше уряд ухвалить рішення про звільнення менеджменту НАК "Нафтогаз України".

Разом з тим Гройсман розкритикував менеджмент “Нафтогазу” за “нахабство і диктат”, додавши: “це монополіст доклав максимум зусиль, щоб усі міжнародні організації вимагали від нас ринкових цін на газ". На думку прем'єра, тут немає про що дискутувати: “Або НАК "Нафтогаз України" встановлює ціну нижчу, ніж 8,55 грн (за 1 кубометр - ред.) із 1 травня, і говорить про це до 24 квітня, або я ініціюю відставку керівника Нафтогазу (Андрія Коболєва - ред.) і проситиму уряд підтримати мою пропозицію", - наголосив Гройсман.

 

Джерело:
До списку новин