загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Україна знову увійшла в десятку самих "нещасних" економік світу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Україна в черговий раз увійшла в топ-10 самих "нещасних" економік у світі. Зараз вона поступається тільки Венесуелі, Аргентині, ПАР, Туреччини та Греції.

Про це свідчить Індекс нещастя, підготовлений виданням Bloomberg на підставі даних з 62 країн.

Індекс нещастя (або в іншому перекладі індекс негараздів – Misery Index) являє собою суму безробіття та інфляції. Для України він становить 17,3, рік тому було 19,7 з-за більш високих темпів інфляції.

Найнещаснішою економікою п'ятий рік поспіль визнана Венесуела через гіперінфляцію. Дані про інфляцію влада цієї країни не подавали з 2016 року, але в Bloomberg прогнозують, що цей показник досягне в цьому році шокуючих 8000000%.

Слідом за Венесуелою, як і рік тому, розташувалися Аргентина і Південна Африка.

Найменш "нещасної" опинилася економіка Таїланду, хоча Bloomberg відзначає, що в країні свої особливості підрахунку рівня безробіття, так що результат менш вражаючий, ніж друге місце Швейцарії (рік тому було четверте) або Сінгапуру та Японії, які замикають топ-3.

Індекс нещастя (Misery Index) будується на даних про зростання цін і рівня безробіття. Цей показник запропонував американський економіст Артур Окун в кінці 1960-х. Окун працював радником 36-го президента США Ліндона Джонсона і керував Радою економічних консультантів при Білому Домі. Індекс нещастя дозволяв на швидку руку оцінити зміну якості життя в країні в цілому і в окремих штатах.

 

Джерело:
До списку новин