загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсії чорнобильців: у Мінсоцполітики підтримали законопроект

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Міністерство соціальної політики України підтримало законопроект щодо змін у соціальному захисті окремих категорій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Мова йде про законопроект № 10169 «Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи щодо підвищення рівня пенсійного та соціального забезпечення окремих категорій осіб» від 20 березня 2019 року.

Законопроектом пропонується надати право на отримання путівки без лікування особі, яка супроводжує особу з інвалідністю 1 групи на санаторно-курортне лікування.

А також – розширити коло осіб, які матимуть право на отримання державної пенсії обрахованої з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року. До таких осіб пропонується віднести  учасників  ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, військовослужбовців та осіб, які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій та їх наслідків, у ядерних випробуваннях, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї і внаслідок цього стали особами з інвалідністю.

За інформацією Пенсійного Фонду, розширення кола осіб, які матимуть право на отримання пенсій з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на перше січня відповідного року, потребуватиме додаткових коштів з Держбюджету становитиме 1 мільярд 935,6 мільйонів гривень  на рік.

Щодо забезпечення путівкою на санаторно-курортне лікування без лікування особи, що супроводжує осіб постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до категорії 1, які мають І групу інвалідності та за висновком лікаря потребують сторонньої допомоги, обсяг фінансових витрат протягом 2020–2022 років становитиме 8 мільйонів 241,5 тисяч гривень.

Міністерство соціальної політики підтримає законопроект у разі передбачення необхідних коштів у Державному бюджеті України на 2020 рік і зробить відповідний бюджетний запит. 

 

Джерело:
До списку новин