загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Київрада хоче збільшити штрафи за викидання сміття на вулиці

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Неконтрольоване і безкарне викидання сміття стало серйозною проблемою для українських міст.

Київрада звернеться до Верховної Ради з пропозицією збільшити штрафи за забруднення населених пунктів та викидання сміття у неналежних місцях. Таке рішення підтримала комісія Київради з питань екологічної політики.

Як зазначають столичні депутати, неконтрольоване й переважно безкарне викидання сміття в не призначених для цього місцях стало серйозною проблемою. Органи місцевого самоврядування не можуть самостійно вирішити цю проблему через те, що зараз законні механізми притягнення до відповідальності порушників не є ефективним.

«Зокрема, в Кодексі України про адміністративні правопорушення відсутня окрема стаття, яка б передбачала відповідальність за викидання сміття. Розміри штрафів та механізм їх накладення, є недостатньо дієвими. Це необхідно вдосконалювати на законодавчому рівні», — зазначив ініціатор проекту рішення, депутат Київради Максим Борозенець.

Саме тому депутати й вирішили закликати парламент прискорити прийняття законопроекту «Про внесення змін та доповнень до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо викидання відходів у неналежних місцях)». На думку столичних депутатів, цей документ дозволить посилити відповідальність порушників, які засмічують міста.

Проект рішення мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

Джерело:
До списку новин