загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Навчання в зрілому віці: Полтавський університет прийняв до своїх лав студентів віком за 50

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Отримувати освіту можна в будь-якому віці. Нещодавно в Полтавському університеті економіки й торгівлі стартував безкоштовний освітній проект для тих, кому за 50.

Викладачі університету погодились абсолютно безкоштовно проводити семінари та лекції з історії, туризму, літератури, комп’ютерних технологій. Бажаючих отримувати знання виявилось чимало: понад 360 студентів-пенсіонерів вже зареєструвались та чекають на заняття.

Участь в освітньому проекті беруть не тільки викладачі, а й студенти вишу. Вони допомагають шукати відповідну літературу.

Для студентів зрілого віку дуже важливо опанувати комп’ютер та гаджети. В університеті вони матимуть змогу навчаться користуватися соцмережами, мобільними додатками.

Також, популярними галузями, які хочуть вивчати студенти за 50 виявились кулінарія, вишивання.

Іван Берг,  історик за фахом та пенсіонер записався на напрямок «комп’ютеризації». 

Із мого досвіду, все таки я вже мав вищу освіту, як кажуть, базову. Все таки я вже працював в різних структурах, на різних посадах, в мене є досвід спілкування з людьми був…те що було, для мене це не важко, - розповідає Іван.

А ось студентка Надія Фірсова вважає, що в їхньому віці дуже важливо залишатися у соціумі. 

Найбільша розкіш для людини це є розкіш спілкування. І звичайно, коли вже 50+ то уже коло оточення, спілкування звужується, і звичайно, хочеться цікавого взнати, познайомитись з іншими людьми, взнати цікаву інформацію для себе

Надія Фірсова розповідає, що можна вибрати профіль в залежності від власних вподобань.

Директорка Інституту Лідерства Світлана Нестуля розповідає, що молодь легко опановує технології, а от людям зрілого віку це дається важче. Такі студенти хочуть навчитися писати повідомлення, платити комунальні онлайн. Тобто, кожний прийшов сюди, бо має власну мету.

Будь-яка участь у соціальному проекті дає моральне задоволення від того, що ти приносиш користь людям, – вважає кураторка проекту Олена Бабенко.

З вересня цього року організатори планують поглибити навчання та запросити до участі ще більше студентів.

Тепер не дивуйтесь, коли ваші бабусі та дідусі зможуть самостійно вмикати комп’ютер та перевстановлювати антивірус. Вони також сучасні люди!

 

Джерело:
До списку новин