загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У МінТОТ заявили про конфлікт із Мінсоцполітики щодо пенсій в ОРДЛО

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Навіть всередині Кабміну поки не дійшли спільної точки зору щодо соціальних виплат мешканцям ОРДЛО. Так, поки не вдалося переконати у необхідності виплат Мінсоцполітики та Пенсійний фонд.

Про це заявив заступник міністра тимчасово окупованих територій Георгій Тука.

Він підкреслив, що багато хто з міжнародних партнерів висловлював свою незгоду з українським урядом щодо невиплати пенсій мешканцям тимчасово окупованих територій.

«Багаторазово це питання піднімав, наприклад, посол ЄС Хюг Мінгареллі. Фактично це позиція усіх наших партнерів. Так, ми поділяємо цю позицію, а дискусія з тими відомствами, які у нашій державі відповідають за пенсійні виплати, триває з першого дня утворення нашого міністерства», – зазначає чиновник.

Втім, зізнається він, навіть всередині Кабінету Міністрів точки зору щодо цього питання полярні. Зокрема іншу думку мають Міністерство соціальної політики та Пенсійний фонд.

«Поки що нам не вдається переконати наших колег у доцільності саме такої точки зору. Коли у 2014 році відбувались усі ці буремні події, урядом було ухвалено рішення про призупинку соціальних виплат у тих населених пунктах, де вже тоді були масові пограбування банківських установ та інкасаторів», – пригадує Георгій Тука.

Відтак, розповідає він, було ухвалено рішення здійснювати виплату пенсій виключно тим громадянам, які зареєструвались як вимушені переселенці.

«Таким чином ми фактично підштовхнули велику кількість людей похилого віку «липово» реєструватись у якості переселенців, бо держава не залишила їм іншого варіанту отримання пенсій. Тоді багато громадян України почали ще їм дорікати і цькувати, називаючи «пенсійними туристами», – резюмував заступник очільника МінТОТ.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок видачі російських паспортів мешканцям ОРДЛО.

Президент України Петро Порошенко заявив, що незаконна видача паспортів РФ – це спроба легітимізувати військову присутність Росії в ОРДЛО. 

 

Джерело:
До списку новин