загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Швеція роздає гроші людям на домашні системи зберігання енергії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Швеція оголосила про надання державних грантів, які компенсуватимуть 60% вартості домашніх систем зберігання енергії.

Країна хоче припинити спалювання викопного палива для виробництва електроенергії до 2040 року. Максимальний розмір субсидії — 50 тисяч крон або 5,600 доларів.

Субсидія поширюється на батареї, проводку, системи управління, смарт-концентратор енергії і монтажні роботи для будинків з сонячними системами на даху.
 
«Це додаткова система підтримки сонячних фотоелектричних панелей в Швеції. Це важливий крок на шляху до створення розумної електромережі чистих, відновлюваних джерел енергії», — говорить керівник програми досліджень і інновацій департаменту Шведського енергетичного агентства Андреас Густафссон.
 
«Ми зможемо не лише ефективніше використовувати сонячні системи, а й стабілізувати мережу від коливань частоти і напруги за допомогою домашніх систем зберігання енергії», — сказав він.
 
Густафссон вважає, що нова програма стимулювання буде привабливою для тих, хто використовує сонячні панелі на даху будинку для власних потреб.
 
Цей ринок у Швеції стрімко зростає (за минулий рік — на 60%) і зараз становить 128 МВт. Соцопитування свідчать, що близько 20% шведських домовласників розглядають можливість інвестування в сонячний дах або невелику вітряну турбіну.
 
Нова шведська програма стимулювання схожа на аналогічну в Німеччині, де встановлено 19 тисяч домашніх систем зберігання енергії.
 
«Зберігання енергії в такому масштабі є новим для Швеції», — каже Густафсон. Сподіваюся, що ми можемо розраховувати на успіх, нові підприємства і робочі місця».
 
Програма стимулювання діятиме до 31 грудня 2019 року.
 
 
Джерело:
До списку новин