загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Супрун: За електронними рецептами видали перший мільйон ліків

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Аптеками за електронними рецептами вже видано перший мільйон лікарських засобів за програмою "Доступні ліки".

Про це в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила у facebook.

"Менш ніж за місяць від старту електронних рецептів було виписано перший мільйон рецептів без папірців. А 9 травня о 17.54 годині було відпущено мільйонний лікарський засіб в одній з аптек у Кривому Розі. Це свідчить про те, що ліки для українців стали ще доступнішими, а лікарі і пацієнти охоче ними користуються", - йдеться у повідомлені.

Супрун нагадала, що 3 квітня програма "Доступні ліки" перейшла в адміністрування  Національної служби здоров'я України (НСЗУ). Завдяки електронній системі тепер можливо відслідковувати будь-яку інформацію стосовно програми "Доступні ліки" — навіть коли точно і де було відпущено ліки.

Вона також повідомила, що за два роки, відколи працює програма Доступні ліки, українці скористалися нею вже понад 35 мільйонів разів.

Переваги електронних рецептів на ліки:

  • •  Жодних папірців, текст на яких складно розібрати. Тепер на телефон пацієнта приходить повідомлення з номером рецепта та кодом, який потрібно назвати в аптеці.
  • •  За цим номером провізор знаходитиме рецепт - його лікар виписуватиме в електронній системі. Вся медична інформація про пацієнта надійно захищена.
  • •  За потреби лікар може роздрукувати код (наприклад, якщо в пацієнта немає телефона). Одержати препарати можна в будь-якій з 6,4 тисячі аптек, які беруть участь в програмі. 

Тут покроково можна дізнатися про те, як отримати ліки за електронним рецептом.

Програма Доступні ліки працює вже два роки. Українці з хворобами серця, діабетом та астмою отримують препарати або повністю безкоштовно, або з невеликою співоплатою.

 

До списку новин