загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як визначити фактичну кількість пільговиків, – економіст радить створити єдиний реєстр

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Без створення в Україні єдиного реєстру отримувачів всіх видів соціальної допомоги оцінити реальні витрати і визначити фактичну кількість пільговиків неможливо.

Про це заявив виконавчий директор ГО «Економічний дискусійний клуб» Олег Пендзин.

Експерт, коментуючи запитання щодо монетизації пільг і субсидій,  а також імовірного скорочення кількості їх отримувачів, зауважив, що спочатку відбудеться верифікація пільговиків, і має бути створений в Україні єдиний реєстр отримувачів всіх видів соціальної допомоги. З його слів, тоді буде значно легше визначати, хто має право на отримання певних пільг.

«Уже сьогодні є приклади, коли люди відмовляються від субсидій, бо вони мають належні пільги, які повністю перекривають необхідні їм платежі. Допоки не буде єдиного реєстру, оцінити реальні витрати і фактичну кількість цих пільговиків неможливо», – сказав Олег Пендзин.

Щодо ймовірності скасування певних пільг, експерт нагадав, що в Конституції України є норма, яка вказує, що будь-який наступний законодавчий акт не може погіршувати соціальний статус людини.

«Як правило, в державному бюджеті визначається перелік тих витрат, які будуть протягом наступного року. Як правило, багато законодавчих актів із визначеними витратами обходять стороною, бо на це немає грошей, тобто виділяються суми не в повному обсязі фінансування того, що передбачене законами», – додав Олег Пендзин.

 

Джерело:
До списку новин