загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні зникнуть суперечки між сусідами через “спільні” дерева

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ розробляють зміни в державні будівельні норми, якими пропонується встановити мінімально дозволене відстань від краю земельної ділянки, на якій дозволено висаджувати дерева.

Якщо крона дерева становить у середньому 10 метрів, то відстань від межі сусідньої ділянки повинна складати не менше 5 метрів. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

За його розрахунками, нові норми здатні зменшити кількість конфліктів між сусідами по земельних ділянках щодо висадки дерев. У той же час ці норми не будуть стосуватися тих країв ділянок, які межують із вулицею.

“Непорозуміння і конфлікти між сусідами, у яких суміжні земельні ділянки, завжди були. Особливо гострими вони стають навколо питання висадки дерев по тій стороні території, яка є суміжною. До чого тільки не доходять ці чвари. Тому щоб вирішити цю проблему, у проекті нового містобудівного ДБН запропоновано таку норму”, – пояснив Парцхаладзе.

Так, оновленими нормами пропонують заборонити українцям висаджувати дерева за 4-6 метрів (в залежності від крони дерева) від краю їх земельної ділянки, що межує з сусідньою ділянкою. Для кущів така відстань не повинна бути менш як 1 метр.

“Наприклад, якщо крона дерева становить у середньому 10 метрів, то відстань від межі сусідньої ділянки повинна складати не менше 5 метрів, щоб його гілки не заходили на сусідню територію”, – пояснив Парцхаладзе.

Нові зміни вже затверджено Мінрегіоном і незабаром будуть опубліковані, після чого вступлять в силу. Вони будуть стосуватися нових садибних ділянок і дачних забудов.

 

Джерело:
До списку новин