загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Україні не потрібен черговий транш від МВФ, - команда Зеленського

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Якщо МВФ не надасть Україні черговий транш, то це не стане катастрофою навіть попри виплати за попередніми боргами. Але у подальшому співпрацю з Фондом потрібно буде поновлювати заради довіри інших донорів.

Про це заявив радник президента Володимира Зеленського з макроекономічної політики Олег Устенко.

"Щоб покрити виплати за борговими облігаціями, у нас є резерви Єдиного казначейського рахунку і” подушка безпеки “у вигляді більш 20 млрд доларів золотовалютних резервів. Україна зараз не може вийти на зовнішні ринки запозичення капіталу. Вони дорогі для нас – доведеться платити близько 10% річних",  — каже Олег Устенко.

У відповідь на озвучену радником президента Володимира Зеленського з макроекономічної політики Олегом Устенко ідею про відмову в короткостроковій перспективі від чергового траншу МВФ глава офісу Національної інвестиційної ради Юлія Ковалів заявила, що відсутність співпраці з МВФ поставить під загрозу інвестиції та можливість українських державних компаній залучати фінансування на зовнішніх ринках.

«Без МВФ для українських приватних компаній фактично буде закритий ринок капіталу (у першу чергу через високу вартість запозичень і середньострокові макроекономічні ризики)», - повідомила Ковалів.

Також, за її словами, державні компанії, такі як «Нафтогаз України» і «Укрзалізниця» навряд чи зможуть залучити фінансування на зовнішніх ринках.

«А тут вже питання і енергетичної безпеки - фінансування закачування газу до підземних сховищ, рефінансування кредитного портфеля та капітальних інвестицій», - повідомила глава офісу Національного інвестради.

Крім цього, для України будуть закриті кредити МФО і макрофінансова допомога.

«Ще одним викликом буде рефінансування запозичень, а це понад $3 млрд, частина з яких профінансовано нерезидентами, без МВФ навряд чи готові будуть продовжувати інвестувати у державні цінні папери за діючими (аж ніяк не маленькими) ставками», - вважає Ковалів.

Вона також зазначила, що в цілому вартість запозичень зросте, що стане додатковим навантаженням на бюджет з обслуговування державного боргу, а «прямі іноземні інвестиції очікувано будуть чекати кращих часів».

Нагадаємо, місія Міжнародного валютного фонду 21 травня почала роботу в Україні для оцінки виконання поточної програми співпраці з фондом stand-by і консультацій за IV статтею статуту МВФ.

 

Джерело:
До списку новин