загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Парламентські вибори – 2019: Як проголосувати не за місцем прописки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Отримати відкріпний талон можна до 15 липня.

Одним із перших рішень Володимира Зеленського на посаді президента був розпуск парламенту, внаслідок чого на 21 липня 2019 року призначено позачергові вибори до Верховної Ради. 24 травня стартував виборчий процес, а українці, охочі проголосувати не за місцем прописки, вже можуть отримувати відкріпні талони. 

Порівняно з президентською кампанією, процедура тимчасової зміни місця голосування особливих змін не зазнала, проте є декілька нюансів. 

Як голосувати переселенцям

За інформацією голови ЦВК Тетяни Сліпачук, виборцям, які прописані на тимчасово окупованих територіях, щоб проголосувати на виборах до Ради, потрібно:

1. Знайти найближчий до себе Державний реєстр виборців.

2. До 15 липня включно з паспортом прийти до реєстру.

3. Написати там заяву про прохання тимчасово змінити місце голосування.

Важливо: жодних документів, крім паспорта, для переселенців та жителів окупованих територій не потрібно.

Голосування не за місцем реєстрації

Особам, які не є переселенцями і не прописані на тимчасово окупованій території, для того щоб взяти участь у голосуванні на виборах до Верховної Ради, потрібно:

Крок 1. Звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців до 15 липня включно.

Крок 2. У себе мати паспорт та документ, який підтверджує, що виборець дійсно буде в день голосування в тому місці, де хоче проголосувати (наприклад, довідка з роботи чи навчання).

Крок 3. Подати до Держреєстру відповідну заяву про тимчасову зміну місця голосування.

Нюанси

ЦВК повідомляє, що за змішаною системою під час голосування виборець отримує два бюлетені для голосування в загальнодержавному багатомандатному та одномандатному виборчому окрузі. Тому якщо людина перебуватиме за межами свого округу, вона зможе проголосувати лише в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

У Центрвиборчкомі зазначають, що законодавство щодо державних закупівель не враховує швидкоплинності виборчого процесу позачергових виборів, який в разі дострокових парламентських виборів триватиме 58 днів.

"Наголошуємо, що строки і порядок проведення держзакупівель значно перевищують терміни виборчого процесу, що може унеможливити проведення таких процедур, як: забезпечення виготовлення виборчих бюлетенів; виготовлення та доставка бланків протоколів про підрахунок голосів, актів та інших документів; транспортування протоколів про підрахунок голосів та іншої виборчої документації від ДВК до ОВК; виготовлення інформаційних плакатів політичних партій; публікація інформації ЦВК і ОВК в регіональних чи місцевих друкованих ЗМІ про перелік виборчих округів, формування ОВК та ДВК, а також змін в їх складі; реалізація права агітації в друкованих та електронних ЗМІ за кошти державного бюджету в терміни, визначені законом", - зазначили в ЦВК.

Таким чином, ЦВК очікує від президента, Верховної Ради і Кабміну ухвалення відповідних рішень, які дозволять провести позачергові вибори депутатів 21 липня у відповідності із законами України.

 

Джерело:
До списку новин