загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Оновлено порядок верифікації та моніторингу соціальних виплат

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Очікується, що зміни забезпечать формування якісної нормативно-правової бази у сфері соціальної допомоги.

Порядок щодо верифікації та моніторингу пенсій, допомог, пільг, субсидій, інших соціальних виплат, щодо умов обміну інформацією між Міністерством фінансів та суб'єктами надання інформації, а також надання Мінфіном рекомендацій органам, що здійснюють державні виплати, змінено.

На засіданні 22 травня Кабмін прийняв відповідну Постанову № 443.

Змінений Порядок визначає механізм здійснення повноважень з контролю за дотриманням бюджетного законодавства в частині верифікації та моніторингу зазначених виплат, які здійснюються за рахунок коштів державного, місцевих бюджетів, фондів загальнообов'язкового державного соціального і пенсійного страхування.

У разі нарахування та отримання державних виплат, призначених на сім'ю або домогосподарство, інформація буде подаватись щодо кожного члена сім'ї або домогосподарства.

Відповідальними за повноту, автентичність та вчасність надання інформації будуть виступати самі суб'єкти надання інформації.

Мінфін буде наділений правом збирати інформацію, в тому числі персональні дані, про відкриті рахунки (поточні, кредитні, депозитні тощо), операції, залишок коштів на рахунках від широкого кола суб'єктів, а саме:

- розпорядників бюджетних коштів;

- Національного банку;

- Пенсійного фонду України;

- фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування,

- підприємств, установ і організації, банків та інших фінансових установ незалежно від форми власності.

Для отримання та обробки таких персональних даних Міністерство фінансів не потребує отримання на це згоди фізичних осіб, при цьому обробка та захист персональних даних здійснюються з додержанням законодавства про захист персональних даних та в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів.

Відповідні зміни передбачені Законом 2621-VIII. Нагадаємо, що така ж сама норма була визнана неконституційною щойно в цьому році: згідно з рішенням КСУ № 7-р/2018 у Міністерства можуть бути повноваження з отримання і обробки інформації, що містить персональні дані, тільки для досягнення легітимної мети.

Але за відсутності меж дискреції щодо подальших дій з інформацією неможливий навіть мінімальний захист суб'єкта персональних даних, не забезпечена передбачуваність застосування окремих положень цієї норми.

Документом уточнено, що за результатами верифікації Мінфін щомісяця до 25 числа буде надавати Мінсоцполітики рекомендації щодо:

- проведення додаткової перевірки інформації, що містить невідповідності;

- усунення невідповідностей даних у автоматизованих інформаційних системах, реєстрах, базах даних, володільцем, розпорядником та/або адміністратором яких є орган, що здійснює державні виплати.

Мінсоцполітики має буде опрацювати отримані рекомендації у строк, що не перевищує 15 робочих днів з дня їх отримання та прийняти рішення щодо:

- призначення (перерахування) державної виплати;

- припинення нарахування та/або здійснення державної виплати;

- поновлення нарахування та/або здійснення державної виплати;

- усунення невідповідностей даних у автоматизованих інформаційних системах, реєстрах, базах даних, володільцем, розпорядником та/або адміністратором яких є орган, що здійснює державні виплати.

Про надані рекомендації Мінфін повинен буде щомісяця інформувати Кабінет Міністрів.

За результатами опрацювання рекомендацій Мінсоцполітики повинно буде надати Мінфіну інформацію про прийняті рішення протягом п'яти робочих днів з дня їх прийняття.

Мінфін захищатиме дані, отримані під час верифікації субсидій.

 

Джерело:
До списку новин