загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Техніка може служити довше. Що для цього потрібно?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Термін служби побутової техніки можна продовжити, якщо дотримуватися деяких правил. Директор сервісного центру FIX-market Олег Семениченко розповів про найбільш поширені причини поломок техніки і дав рекомендації, як продовжити життя найпопулярнішим пристроям.

ЧОМУ ВАЖЛИВО СЛІДКУВАТИ ЗА ТЕМПЕРАТУРОЮ?

Для правильної роботи будь-якого приладу важливо дотримуватися температурного режиму. Зазвичай рекомендована температура вказується в паспорті виробу. Наприклад, для холодильника оптимальна температура від +16 до + 32 ° С.

Прямі сонячні промені шкідливі для будь-якого приладу. Наприклад, якщо залишити на сонці телефон, його сенсор може відшаруватися від дисплея. Тому якщо ви берете гаджет на пляж, обов’язково кладіть його в тінь і накривайте тканиною.

ЯК ПРОДОВЖИТИ ЖИТТЯ НОУТБУКУ?

Щоб ноутбук служив довше, його слід чистити не рідше, ніж раз на рік. Під час чищення з пристрою видаляють пил і змінюють термопасту. Якщо цього не робити, то прилад перегріватиметься. Через це може вийти з ладу відеокарта або процесор.

Не слід ставити ноутбуки без пасивної системи охолодження на ліжко або на ковдру – доступ повітря перекривається і пристрій перегріється. Крім того, є ризик, що система вентиляції ноутбука разом з потоком повітря «натягне» всередину текстильний пил.

Щоб уникнути перегріву, не встановлюйте «важкі» відеоігри на непристосованих для них моделях.

ЧИ МОЖНА СУШИТИ КЛАВІАТУРУ ФЕНОМ?

Дуже часто сушіння клавіатури ноутбука за допомогою фена призводить до ще більш серйозних проблем. По-перше, режим гарячого повітря може стати причиною перегріву техніки. По-друге, потік повітря може «перегнати» розлиту на клавіатуру рідину до контактів пристрою і викликати коротке замикання.

Використання силікагелю або рису для «сушіння» теж не гарантує позитивного результату. Навіть якщо ці речовини «витягнуть» вологу з клавіатури, то станеться це не відразу, і рідина за цей час вже встигне вивести ноутбук з ладу.

Якщо рідина потрапила на клавіатуру, краще витягти акумуляторне живлення і покласти ноутбук в помірно тепле місце до повного висихання. Ставити його на зарядку при цьому не рекомендується.

ЧОМУ НЕ ВАРТО ЗАРЯДЖАТИ ТЕЛЕФОН ВНОЧІ?

У пізній вечірній час в електромережі можуть відбуватися стрибки напруги. Це пов’язано з тим, що приблизно в один час люди масово вимикають світло і електроприлади. Напруга в мережі різко підвищується, а захисна система може спрацювати не відразу. Через різкий «стрибок» (до 250 вольт) телефон, що знаходиться на зарядці, може вийти з ладу.

Тому безпечніше ставити телефон на зарядку увечері або вранці і використовувати вдома стабілізуючі пристрої. Якщо електроенергію відключили через проведення ремонтних робіт, то потрібно відключити від мережі всі електроприлади і почекати, поки напруга відновиться.

ЧИМ НЕБЕЗПЕЧНІ МЕХАНІЧНІ ПОШКОДЖЕННЯ?

У всіх сучасних пристроях плати багатошарові. Під час сильного удару пластина плати може лопнути. У цьому випадку може з’явитися так звана «плаваюча несправність»: пристрій буде періодично працювати і відключатися. У таких випадках потрібно з’ясовувати, який рівень плати пошкоджений. Якщо поломка сталася на глибокому рівні, то її не завжди зможуть усунути навіть фахівці.

ПРО ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ АВТОЛЮБИТЕЛЯМ?

Якщо ви заряджаєте телефон у машині, то слід враховувати перепади напруги під час запуску і глушіння мотора. Саме в ці моменти може статися значний підйом або спад напруги. В результаті можуть перегоріти мікросхеми, телефон перестане працювати, не буде заряджатися або почне витрачати вдвічі-втричі більше енергії.

Ще одна небезпека, яку потрібно врахувати під час зарядження телефону в автомобілі, – це перегрів. Якщо закріпити телефон на підставці на лобовому склі, поставити його на зарядження і при цьому використовувати GPS, то прилад може перегрітися до такої міри, що деякі його частини відійдуть одна від одної.

Щоб уникнути подібних ситуацій, не слід залишати телефон на заряджуванні, коли ви запускаєте або глушите мотор. Взагалі телефон краще завжди заряджати від мережі, а в автомобілі ставити його тільки на «дозарядження».

 

Джерело:
До списку новин