загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Тарифи: Україна ігнорує глобальне зниження цін на газ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Тарифи на газ для населення зростуть, незважаючи на різке зниження цін в Європі. Про це повідомив на своїй сторінці в Фейсбуці економіст Андрій Блінов, член наглядової ради НБУ.

ФАКТ. За даними Блінова, оптові закупівлі газу в ЄС відбуваються за ціною 120 дол. за тисячу кубів (без податків). У той же час на українському ринку угоди проходять по 140-180 дол.

«Оптова ціна для українського населення (теж без податків) на червень становить 235 доларів, і вона збільшилася», – констатує економіст.

Відзначимо, що в ЄС ціни на газ впали вдвічі з початку 2019 року. Причина – тепла зема і надлишок газу в сховищах. До кінця опалювального сезону вони були заповнені на 50%. Це створює підстави для збереження низьких цін на газ і в наступному опалювальному сезоні.

ПІДСУМОК. З 1 червня «Нафтогаз» підняв ціну для постачальників до 6299 грн за тисячу кубів. У травні вона становила 5990 грн.

Кінцева ціна для споживача складе 8,1 – 8,8 тис. грн, в залежності від регіону.

Найменше будуть платити абоненти «Спектргазу» (Львів) – 8,12 грн за куб, «Київгазу» – 8,19 грн і «Кременчукгазу» – 8,2 грн.

Найвищі ціни виставили «Волиньгаз», «Миколаївгаз» і «Луганськгаз», – понад 8,8 грн.

 

Джерело:
До списку новин