загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кабмін пропонує звільнити старих вчителів зі шкіл... Погрожує штрафами

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Уряд запропонував парламенту новий закон, що регулює шкільну освіту. Одним із напрямів такої реформи стане переатестація та сертифікація вчителів.

Згідно з проектом закону «Про повну загальну середню освіту» (№10204) 12-річне навчання та 12-бальна система оцінок стають стандартом.

Директора школи обиратимуть на конкурсних засадах строком на 6 років. Причому в одній школі особа зможе керувати не більш як 12 років поспіль. Також передбачена низка заборон для зайняття керівної посади.

Після набрання чинності цим законом усі безстрокові договори з директорами шкіл (ліцеїв, гімназій) мають бути розірвані та укладені контракти на 6 років. Так само вчинять із педагогами, які отримують пенсію за віком. З ними також укладатимуть контракти на строк від 1-го до 3-х років. Незгодних із новою системою Уряд пропонує звільняти.

Ті, хто залишиться працювати, будуть зобов’язані пройти атестацію та сертифікацію. Отримання сертифікату дасть право на доплату в розмірі 20% до посадового окладу. Але цих доплат позбавлять, якщо вчителя спіймають на академічній недоброчесності. У розлогому переліку дій, які підпадають під це визначення, є, наприклад, необ’єктивне оцінювання як учнів, так і колег, надання допомоги учням під час оцінювання тощо.

Між іншим, за невиконання вимог чиновників від освіти щодо усунення порушення законодавства в цій сфері передбачене покарання у вигляді штрафу в розмірі від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850—1700 грн.).

 

До списку новин